Trainer René Eijer kan vanavond in het uitduel tegen Willem II (aftrap: 18.30uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Rowen Koot, Wessel Dammers en Anthony Syhre. Het goede nieuws is dat na Gavin Vlijter en Djibril Dianessy nu ook Anthony Syhre de veldtraining heeft hervat.

Fortuna mist Kai Heerings, die door de KNVB is uitgesloten van deelname aan het duel vanwege een vijfde gele kaart. De mannen die op pad waren met nationale elftallen (Alexei Koşelev, Agim Zeka en Mahamadou Dembélé) zijn terug in Sittard-Geleen.

De afwezigheid van Kai Heerings betekent dat René Eijer een vervanger moet aanwijzen centraal achterin. Eijer kan kiezen tussen Calvin Mac-Intosch (dan ontstaat er een vacature op de rechtsbackpositie waarvoor Alessandro Ciranni, Clint Essers en Mahamadou Dembélé in aanmerking komen) en José Rodríguez (dan ontstaat er een vacature centraal op het middenveld waarvoor Ahmed el Messaoudi en Andrija Balić in aanmerking komen). We gokken op de tweede optie.

In doel verwachten we Alexei Koşelev. Centraal achterin het duo José Rodríguez en Branislav Niňaj; aan de zijkanten Calvin Mac-Intosch en aanvoerder Michael Pinto.

Op het middenveld verwachten we dat Andrija Balić de voorkeur krijgt op Ahmed el Messaoudi. Verder Jorrit Smeets en Mark Diemers.

In de voorhoede spelen Lisandro Semedo en Lazaros Lamprou op de flanken en Andrija Novakovich in de spits; Finn Stokkers zal zijn kans moeten afwachten.

Oud-Fortunezen bij Willem II? Ja, we herkennen Dries Saddiki, die afgelopen zomer de overstap maakte van Sittard-Geleen naar Tilburg.

Laatste competitie-overwinning uit bij Willem II? 24 Augustus 1996. Fortuna won die avond met het kleinste verschil. Ronald Hamming maakte het beslissende doelpunt.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Willem II: V-G-V-V-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-V-V-V

Scheidsrechter Richard Martens gaat fier aan kop in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’; VAR Jeroen Manschot staat in de middenmoot op plek 10. De KNVB heeft dus onze favoriete scheidsrechter aangesteld.

Opstelling: Koşelev; Mac-Intosch, Rodríguez, Niňaj, Pinto; Smeets, Diemers, Balić; Semedo, Novakovich en Lamprou.

Supporters: Ondanks een verplichte buscombi is het uitvak in Tilburg uitverkocht. De 598 supporters zullen naar Tilburg reizen in elf bussen, die verdeeld over drie clusters vertrekken bij de hoofdingang van het Fortuna Sittard stadion om:
• 16.05uur [Cluster 1 (bus 1 t/m 4)];
• 16.25uur [Cluster 2 (bus 5 t/m 8)];
• 16.45uur [Cluster 3 (bus 9 t/m 11)].

Het Koning Willem II stadion is overigens vrijwel uitverkocht.