Trainer René Eijer kan vanavond in het thuisduel tegen Willem II (aftrap: 18.30uur) geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter en Djibril Dianessy. Vitor Saba zal er ook niet bij zijn, maar hij is wel op de weg terug van blessureleed. Kai Heerings keert terug in de selectie, hersteld van de lichte blessure die hem in Breda aan de kant hield.

De terugkeer van Heerings betekent dat Eijer in de achterste linie een keuze moet maken: Heerings centraal naast aanvoerder Wessel Dammers of toch Branislav Ninaj? We gokken dat Eijer vasthoudt aan Ninaj. Alessandro Ciranni (rechtsback), Marco Ospitalieri (linksback) en keeper Alexei Koselev completteren de achterhoede.

We verwachten niet dat Eijer de bezetting van het middenveld zal wijzigen. Kortom, we verwachten José Rodriguez, Jorrit Smeets en Ahmed el Messaoudi aan de aftrap. Het experiment met Mark Diemers als valse linksbuiten krijgt zeer waarschijnlijk ook een vervolg. Lisandro Semedo (rechtsbuiten) en spits Andrija Novakovich maken de elf vol.

Oud-Fortunezen bij Willem II? Ja, we herkennen Dries Saddiki.

Laatste overwinning thuis tegen Willem II? 2 September 2013. Jordie Briels, Aziz Khalouta en Patrick N’Koyi verrassen Willem II. Fortuna wint met 3-1 in de eerste divisie.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Willem II: W-W-V-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? W-G-V-V-G

Scheidsrechter Allard Lindhout vinden we terug op de negentiende plek in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Geen Fortuna-fan dus.

Opstelling: Koselev; Ciranni, Ninaj, Dammers, Ospitalieri; Rodriguez, Smeets, El Messaoudi; Semedo, Novakovich en Diemers.

Supporters: Fortuna SC organiseert een pre- en afterparty rondom het duel tegen Willem II. Dat feest begint om 16.00uur en duurt tot 23.30uur. Dus des te meer reden om vroeg naar het stadion te komen.