Trainer Sjors Ultee kan morgenmiddag in het uitduel tegen VVV Venlo (aftrap: 12.15uur) zeker geen beroep doen op Leroy George en Dimitris Emmanouilidis. Beiden zijn geblesseerd. Tweede doelman Piet Velthuizen is weliswaar hersteld van de blessure die hij opliep in Groningen maar is ziek. Ook hij zal er in Venlo niet bij zijn. Achter de beschikbaarheid van Dario Van den Buijs en Thibaud Verlinden staat vanwege lichte blessures nog een vraagteken.

Tegenstander VVV Venlo pakte dertien punten uit de eerste vijf duels na de winterstop, maar aan die reeks kwam een einde in Sittard. Fortuna versloeg VVV Venlo met 3-2 en die nederlaag was de eerste van een reeks van zes competitienederlagen van de Venlonaren. Omdat Willem II aan een remonte is begonnen, staat de druk er bij VVV Venlo opnieuw op. Wil VVV het verliezerspad verlaten, dan zullen de sluizen achterin dicht moeten. VVV slikt namelijk te veel tegentreffers (67 tot dusverre).

Na twee nederlagen op rij tegen FC Groningen en PSV is Fortuna’s zicht op plek acht (kwalificatie voor de playoffs voor Europees voetbal) vertroebeld geraakt. Wil Fortuna toch nog aanspraak maken op plek acht en blijkt punten pakken tegen clubs uit de top vijf/zes te hoog gegrepen, dan zal Fortuna veel van de overige duels moeten winnen. Hoe die strijd ook afloopt, Fortuna kan terugkijken op een prima seizoen na een zwakke start.

Yanick van Osch verdedigt het doel. In de achterste linie verwachten we geen verschuivingen ten opzichte van het thuisduel tegen PSV. Mickaël Tirpan start dus als rechtsback. Centraal spelen Martin Angha en Roel Janssen. George Cox completteert de defensie op de linksbackpositie.

Op het middenveld verwachten we aanvoerder Ben Rienstra en Tesfaldet Tekie als controleurs in de basis. Tekie speelde tegen PSV een mindere wedstrijd en werd al in de rust gewisseld. Bovendien viel zijn vervanger Samuel Moutoussamy prima in. Toch denken we dat Tekie voldoende krediet heeft voor een nieuwe basisplek, maar Moutoussamy klopt dus op de deur. Als Tekie speelt, dan wordt het zijn vijftigste duel voor Fortuna Sittard. Zian Flemming zorgt vanaf het middenveld voor de aanvallende impulsen.

In de spits verwachten we Sebastian Polter. Aan de zijkanten verwachten we Lisandro Semedo aan de rechtervleugel (als hij speelt is het zijn honderdste duel voor Fortuna Sittard) en Mats Seuntjens hangend aan de linkerkant.

Oud-Fortunezen bij VVV Venlo? We herkennen trainer Hans de Koning, die begin deze eeuw 94 duels de leiding had bij Fortuna Sittard.

Laatste uitoverwinning bij VVV Venlo? 22 Oktober 1994. Er zijn maar weinig (betaaldvoetbal) plekken waar we langer op een competitieoverwinning wachten dan in Venlo (om precies te zijn drie: FC Twente, PSV en FC Groningen). Het was wel een mooie overwinning destijds, want Fortuna pakte die dag de leiding in de eerste divisie om die dat seizoen niet meer af te staan. Urvin Lee maakte de enige treffer van de avond.

Laatste vijf competitieduels uit tegen VVV Venlo: G-V-V-V-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: V-V-W-W-V

De KNVB heeft Siemen Mulder als scheidsrechter aangesteld. Mulder vinden we terug op plek 10 in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’, met een licht positieve balans. VAR Laurens Gerrets staat op plek vijf keurig in de subtop.

Opstelling: Van Osch; Tirpan, Angha, Janssen, Cox; Tekie (Moutoussamy?), Rienstra, Flemming; Semedo, Polter en Seuntjens

Supporters: De wedstrijd wordt—als gevolg van COVID19-verordeningen—gespeeld achter gesloten deuren.