Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het uitduel tegen Vitesse (aftrap: 20.45uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Wessel Dammers, Djibril Dianessy, Vitalie Damașcan en Álex Carbonell. We weten niet of Mica Pinto beschikbaar is. Hij kreeg rood tegen FC Twente, de aanklager betaald voetbal heeft een schorsingsvoorstel gedaan, dat Fortuna niet heeft geaccepteerd, waardoor de zaak bij de tuchtcommissie ligt. Normaliter wordt zo’n zaak afgerond voor het eerstvolgende duel en wellicht is dat ook gebeurd, maar de KNVB heeft geen informatie prijsgegeven. We gaan er vanuit onze aanvoerder uitgesloten is.

De recente aanwervingen (Cian Harries, Leandro Fernandes en Tesfaldet Tekie) hebben er weer een week training opzitten. We denken dat Tekie ondertussen speelklaar is.

In de achterhoede verwachten we Alexei Koşelev in doel. Voor hem spelen Branislav Niňaj en Martin Angha centraal in de verdediger. In absentie van Mica Pinto zal George Cox op de linksbackpositie spelen. Ultee zal een lastigere keuze moeten maken wat betreft de rechtsbackpositie. Hij kan kiezen tussen Felix Passlack, Clint Essers en wellicht Dimitrios Ioannidis.

Zijn keuze zal ook ingegeven worden door de invulling van het middenveld. Cox is niet beschikbaar op het middenveld, omdat hij in de verdediging moet uithelpen. We verwachten dat Tesfaldet Tekie dus zal debuteren op het middenveld. Dat betekent dat Ultee zal kiezen tussen Adnan Ugur op het middenveld (en Passlack als rechtsback) of Clint Essers als rechtsback (en Passlack op het middenveld). We gokken op Ugur. Verder op het middenveld verwachten we Mark Diemers en aanvoerder Jorrit Smeets aan de aftrap.

In de aanval verwachten we geen wijziging. Dat betekent Amadou Ciss en Bassala Sambou.

Oud-Fortunezen bij Vitesse? Ja, Bryan Linssen startte zijn carrière bij Fortuna Sittard.

Laatste competitie-overwinning uit Vitesse? 6 Maart 1999. Fortuna Sittard is de eerste ploeg die Vitesse in competitieverband verslaat in de Gelredome via treffers van Ronald Hamming en Regillio Simons (1-2). Na vanavond is Fortuna hopelijk ook de laatste ploeg die dat deed.

Laatste vijf competitieduels uit bij Vitesse: V-G-V-G-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-V-G-V

Scheidsrechter Joey Kooij staat op plek drie in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Prima scheids. VAR Stijn Teuben is een onervaren scheidsrechter, die slechts een duel van Fortuna leidde.

Opstelling: Koşelev; Passlack, Niňaj, Angha, Cox; Tekie, Smeets, Ugur, Diemers; Sambou en Ciss.

Supporters: 364 Fortunezen zullen in het uitvak aanwezig zijn. De negentig busreizigers melden zich om 18.15uur bij het Fortuna Sittard stadion. De 274 automobilisten melden zich tussen 19.15 en 19.45uur op parkeerplaats Hondsiep bij Haps aan de A73 voor het omwisselen van omwisselbiljetten. Het duel in Arnhem is voor Vitesse de jaarlijkse airborne wedstrijd, waarin Vitesse de Slag om Arnhem (1944) herdenkt. De Fortunezen herdenken Fernando Ricksen door in minuut twee een minuut lang te applaudisseren.