Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het uitduel bij Sparta Rotterdam geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets, Jordy ter Borgh, Lars Gulpen, Elroy Pappot en Sem de Wit.

Na zes nederlagen op rij, moet Van Vossen haast wel ingrijpen. Het vermoeden is dat Kevin Kis zijn basisplek verliest en dat Joeri Schroyen zijn positie als linksback inneemt. Verder achterin geen wijzigingen. Dus Ferhat Kaya op doel. Centraal achterin Roel Janssen en Dennis Dengering. Fatih Turan speelt rechtsback; Schroyen linksback.

Op het middenveld moet Van Vossen een vervanger aanwijzen voor De Wit. Dat lijkt Tomas Overhof te worden. Verder Jordie Briels, Muhammed Mert, Thiemo Vanmaris en Jordi Baur, die de opengevallen plek van Schroyen inneemt. Spits Seku Conneh moet voor doelgevaar zorgen.

Bekende gezichten op Spangen? Pieter Nys speelde in het seizoen 09/10 voor Fortuna; nu al drie seizoenen bij Sparta.

Laatste overwinning uit bij Sparta? 5 April vorig jaar. Treffers van Aziz Khalouta en tweemaal Jordie Briels zijn voldoende voor 3-2 winst.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Sparta: W-G-V-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: V-V-V-V-V

Scheidsrechter: Maxime Smeets (Bel) floot nooit eerder een duel van Fortuna Sittard. Opletten, deze man zwaait nog al graag met rode kaarten. Gedurende het lopende en het vorige seizoen floot hij 22 duels in de Belgische tweede klasse en was goed voor 14 rode kaarten.

Opstelling: Kaya; Turan, Dengereng, Janssen, Schroyen; Overhof, Briels, Baur, Vanmaris, Mert; Conneh.