Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel tegen SC Telstar geen beroep doen op de geblesseerde Niels Vets en de geschorste Jordie Briels. Jeffrey Vlug en Kevin Kis keren terug van een schorsing.

Dat betekent dat Boessen achterin keuzes moet maken. Houdt hij vast aan de verdediging die in Doetinchem overeind bleef, of keert Kevin Kis terug als linksback? Wij vermoeden optie 1, met als gevolg dat Kis op de bank start. Achterin dus Jonathan Hendrickx en Roel Janssen op de rechts- en linksbackposities en Timothy Dreesen en Yoann de Boer centraal. Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld is Jordie Briels dus afwezig en hoeft Boessen niet te kiezen tussen Jeffrey Vlug en Aziz Khalouta: beiden spelen. Ramon Voorn en Franco Zennaro zijn de verdedigende middenvelders; Gevaro Nepomuceno speelt aan de linkerkant. Voorin moet Patrick N’Koyi voor de doelpunten zorgen.

Inzet: Fortuna wil nog steeds de play-offs halen, maar kijkt ook nog steeds aan tegen een kleine kloof naar clubs die nu op een plek staan die recht geeft op het spelen van de play-offs. De winst in Doetinchem was een prima opsteker in die inhaalrace, maar dient vanavond een vervolg te krijgen. Echter, waar Fortuna in Doetinchem haar favoriete spel kon spelen (de tegenstander het spel laten maken), zal Telstar dat vanavond vast niet van plan zijn.

Bekende gezichten in IJmuiden? Nee, niemand.
Laatste overwinning thuis op SC Telstar? Vorig seizoen op 26 oktober 2012: Kevin Diaz en Ramazan Çevik deden Telstar de das om.

Opstelling: Kaya; Hendrickx, De Boer, Dreesen, Janssen; Voorn, Zennaro, Vlug, Khalouta, Nepomuceno; N’Koyi