Interim-trainer Claudio Braga kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen SC Telstar geen beroep doen op de geblesseerde Gavin Vlijter. Perr Schuurs is naar aanleiding van zijn rode kaart in Alkmaar voor één duel geschorst. Voor de rest is iedereen fit en speelgerechtigd—ook Jorrit Smeets die maandag ontbrak vanwege een hamstringblessure.

Nieuwe trainer; nieuwe kansen, maar we verwachten niet dat Braga forse wijzigingen gaat aanbrengen in de basisopstelling. Toch zal hij een aantal keuzes moeten maken. Gaat hij verder met Aykut Özer in doel, of keert Miguel Santos terug in de basis?

Achterin zal Christopher Braun vast als rechtsback fungeren. Clint Essers zal als vervanger van Schuurs een centraal duo met Wessel Dammers vormen. Op de linksbackpositie moet Braga kiezen tussen Marco Ospitalieri en Michael Pinto.

Op het middenveld verwachten we Dries Saddiki aan de aftrap. Met de terugkeer van Jorrit Smeets moet Lazar Kojic voor zijn basisplek vrezen. Ook Todd Cantwell kan op die positie spelen. Cantwell kan ook als aanvallende middenvelder spelen, maar op die positie verwachten we Djibril Dianessy.

In de voorhoede verwachten we Lisandro Semedo aan de rechter flank; op links is er de wekelijkse tweestrijd tussen Stefan Askovski en André Vidigal. We gokken op de eerste. Finn Stokkers speelt in de punt van de aanval.

Bekende gezichten bij SC Telstar? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen SC Telstar? 7 Februari 2014. Fortuna verslaat Telstar met 5-0. Aziz Khalouta scoort driemaal in vijf minuten. Jeffrey Vlug en Ramon Voorn scoren de overige doelpunten.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen SC Telstar: G-V-V-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? V-V-V-V-W

Scheidsrechter Christiaan Bax vinden we terug op plek achttien in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter’. Van hem moeten we dus weinig verwachten.

Opstelling: Özer (Santos?); Braun, Essers, Dammers, Ospitalieri (Pinto?); Saddiki, Smeets, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski.