Trainer René Eijer kan vanavond in het uitduel tegen SC Heerenveen (aftrap: 20.45uur) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Andrija Novakovich heeft de training hervat na een langdurige teenblessure. We vermoeden dat hij wedstrijdritme mist en dus niet in de basis start. Verder is Lars Hutten ziek en dus niet beschikbaar. Voor de rest is iedereen fit en beschikbaar.

Na de overtuigende thuisoverwinning op Heracles Almelo die Fortuna een negende plek op de de ranglijst heeft opgeleverd (drie plekken hoger en twee punten meer dan SC Heerenveen), ligt het voor de hand dat Eijer geen wijziging zal aanbrengen in zijn basiselftal.

We verwachten dus Alexei Koşelev op doel, met daarvoor een viermansverdediging. Clint Essers verdedigt de rechter flank; Michael Pinto de linker flank. Daartussenin spelen Branislav Niňaj en aanvoerder Wessel Dammers in het centrum van de verdediging.

Op het middenveld verwachten we dat Eijer ook geen wijzigingen doorvoert. José Rodríguez en Ahmed el Messaoudi zorgen voor de ervaring en stabiliteit; de man-in-vorm Mark Diemers zorgt voor de amunitie voor de voorwaartsen.

In de voorhoede verwachten we Lisandro Semedo aan de rechter kant; Lazaros Lamprou aan de linker kant. Finn Stokkers, die in de afgelopen vier duels telkens scoorde, speelt in de punt van de aanval.

Oud-Fortunezen bij SC Heerenveen? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning uit bij SC Heerenveen? 25 Mei 1991. Fortuna stelt het eredivisieschap drie speelrondes voor het einde definitief veilig middels een 2-1 overwinning in Heerenveen. Richard Sneekes is de held van de dag met twee treffers. Dat is dus wel al 27 jaar geleden, waarin Fortuna zevenmaal op bezoek ging in Heerenveen in competitieverband (tweemaal gelijk; vijf nederlagen).

Laatste vijf competitieduels uit bij SC Heerenveen: V-V-V-V-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-W-V-W

Scheidsrechter Joey Kooij staat op plek twee in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter. Aan het aanstormende scheidsrechterstalent bewaren we dus goede herinneringen. Van de zes partijen die hij tot dusverre leidde, wonnen we er vier (eenmaal gelijk en een nederlaag). VAR Clai Ruperti floot nog nooit een duel van Fortuna en is dus een onbeschreven blad.

Opstelling: Koşelev; Essers, Niňaj, Dammers, Pinto; Rodríguez, El Messaoudi, Diemers; Semedo, Stokkers, Lamprou.

Supporters: In total zullen er vanavond 367 Fortunezen plaatsnemen in het uitvak in Heerenveen. De busreizigers melden zich om 15.45uur aan de hoofdingang van het Fortuna Sittard Stadion. De autoreizigers melden zich om 19.15uur bij het uitvak van het Abe Lenstra Stadion (P5A), waar de omwisselbiljetten omgeruild kunnen worden voor entreekaarten.