Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het uitduel tegen SC Heerenveen (aftrap: 18.30uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Wessel Dammers en Djibril Dianessy. Achter de beschikbaarheid van Álex Carbonell en Jorrit Smeets staan vraagtekens, die vanwege blessures de afgelopen week niet of niet voluit hebben kunnen trainen. Nieuwelingen Martin Angha en Cian Harries zijn speelgerechtigd, maar alleen Angha is wedstrijdfit.

We verwachten dat Ultee wil voortborduren op de speelwijze en inzet die de ploeg twee weken geleden op de mat bracht thuis tegen Willem II. Dat betekent overigens niet dat we dezelfde elf namen aan de aftrap verwachten.

In het doel verwachten we geen wijziging. Alexei Koşelev is eerste keuze. In de viermansverdedigingslinie verwachten we wel een wijziging: nieuweling Martin Angha zal meteen starten naast Branislav Niňaj in het centrum van de verdediging. Dat betekent dat Grégoire Amiot zijn basisplek kwijtraakt. Verder verwachten we Clint Essers op de rechtsbackpositie en aanvoerder Michael Pinto op de linksbackpositie.

Op het middenveld staan er dus vraagtekens achter de namen van Smeets en Carbonell. We vermoeden dat Ultee geen risico’s met beide spelers gaat nemen en dat ze dus zeker niet in de basis zullen starten. Dat betekent dat er een plek vrijkomt voor Adnan Ugur. Verder verwachten we Felix Passlack en Mark Diemers aan de aftrap op het middenveld.

De voorhoede bestaat uit het trio Rasmus Karjalainen, Vitalie Damașcan en Amadou Ciss. Bassala Sambou moet geduld hebben en start vanaf de bank.

Oud-Fortunezen bij SC Heerenveen? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning uit tegen SC Heerenveen? 25 Mei 1991. Richard Sneekes scoort tweemaal; Fortuna wint met 1-2 en de mannen van Han Berger verzekeren zich van een nieuw seizoen eredivisievoetbal in het Abe Lenstra Stadion.

Laatste vijf competitieduels uit tegen SC Heerenveen: V-V-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-V-..-..-..

Scheidsrechter Edwin van de Graaf staat op plek negen in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Dat had slechter gekund. VAR Pol van Boekel staat zeventiende in dezelfde lijst. De man dus die vorig jaar in het thuisduel tegen SC Heerenveen in de fout ging door zich in te laten pakken door de VAR.

Opstelling: Koşelev; Essers, Niňaj, Angha, Pinto; Ugur, Passlack, Diemers; Karjalainen, Damașcan en Ciss.

Supporters: Fortuna zal in het uitvak ondersteund worden door 280 supporters. De 83 busreizigers melden zich om 14.15uur bij de hoofdingang van het Fortuna Sittard Stadion; de 197 automobilisten parkeren in parkeervak P5A bij het Abe Lenstra Stadion.