Trainer René Eijer (of assistent-trainer Kevin Hofland mocht Eijer niet tijdig zijn hersteld van een verkoudheid) kan vanavond in het thuisduel tegen SC Heerenveen (aftrap: 19.45uur) vanwege langdurig blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Rowen Koot, Wessel Dammers en Anthony Syhre. Van het trio licht geblesseerden (Branislav Niňaj, Finn Stokkers en Kai Heerings), vermoeden we dat alleen de laatste weer definitief terug is.

José Rodríguez keert terug na een uitsluiting vorige week. Amadou Ciss is ook terug met een zilveren Afrika Cup O20-medaille om zijn nek. Ten slotte is ook nieuweling Calvin Mac-Intosch beschikbaar.

In doel verwachten we Alexei Koşelev; op de rechts- en linksbackposities verwachten we respectievelijk Alessandro Ciranni en aanvoerder Michael Pinto. Met José Rodríguez, Kai Heerings en Calvin Mac-Intosch beschikbaar valt er weer meer te kiezen centraal achterin. We verwachten zeker José Rodríguez terug in de basis. Mac-Intosch speelde zijn laatste competitieve duel op 11 november vorig seizoen (in de tweede Noorse divisie), waarmee het seizoen er voor zijn club (en hem) op zat. Hij traint anderhalve week mee in Sittard-Geleen en we vermoeden dat dat onvoldoende is om zijn achterstand goed te maken. We verwachten dus niet Mac-Intosch, maar Kai Heerings in de basis naast Rodríguez.

We verwachten dat Fortuna met drie middenvelders en drie aanvallers zal spelen. De middenvelders zijn Jorrit Smeets, Andrija Balić en Mark Diemers. In de aanval zien we aan de flanken Lisandro Semedo en Lazaros Lamprou; Andrija Novakovich speelt in de spits.

Oud-Fortunezen bij SC Heerenveen? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen SC Heerenveen? 3 November 2001. Dat is lang geleden, maar het is de laatste maal dat we SC Heerenveen in Sittard-Geleen troffen. In dat degradatieseizoen won Fortuna slechts drie thuisduels. Heerenveen was een van de drie slachtoffers. Het enige doelpunt van dat duel kwam van het hoofd van Joost Volmer.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen SC Heerenveen: W-V-V-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-W-V

Scheidsrechter Pol van Boekel mag dan uit het zuiden afkomstig zijn, veel plezier hebben we aan hem nog zelden gehad getuige zijn zeventiende plek in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. VAR Ingmar Oostrom staat op plek vijf—een stuk beter dus.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, Rodríguez, Heerings, Pinto; Smeets, Diemers, Balić; Semedo, Novakovich en Lamprou.

Supporters: De Fortuna-fanshop opent zijn deuren om 17.45uur en is na afloop van de wedstrijd nog open tot 22.30uur.