Trainer Wim Dusseldorp kan vanavond in het thuisduel tegen RKC Waalwijk geen beroep doen op Lars Gulpen, Zarko Grabovac en Bernard Hofstede. Zij zijn allen geblesseerd; Philippe Liard is afwezig vanwege een schorsing. Randel Shakison keert terug van blessureleed.

De schorsing van Liard betekent dat er een nieuwe linksback zal moeten komen. Badre Kotbani is de logische vervanger, maar wellicht is ook Shakison een optie. Voor de rest verwachten we geen veranderingen ten opzichte van het elftal dat Almere vorige week op een gelijkspel hield.

De belangen zijn duidelijk: Fortuna doet zichzelf een plezier door de wedstrijd tegen RKC Waalwijk te winnen. Winst betekent zekerheid. Een gelijkspel ook (tenzij RBC en Almere winnen vanavond en RBC spant een succesvol kortgeding aan tegen de KNVB dan zijn we alsnog de pineut). Bij een nederlaag zijn we afhankelijk van resultaten in Den Bosch en Roosendaal.

Bekende gezichten in Waalwijk? Nee, niemand.
Laatste overwinning in Almere? 24 April 2009, de laatste keer dat Fortuna RKC ontving werd het 2-1. Charlie van den Ouweland scoorde een paar minuten voor tijd de winnende.

Opstelling:

Wintjens, Geenen, Ricksen, Thesker, Kotbani, Voorn, De Boer, Ribeiro, Di Lallo, Caracciolo en John.