Trainer René Eijer kan vanmiddag in het uitduel tegen PEC Zwolle (aftrap: 14.30uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter, Wessel Dammers en Anthony Syhre. Achter de naam van Alexei Koşelev staat een klein vraagteken vanwege een handblessure. Verder is José Rodríguez—naar aanleiding van zijn rode kaart tegen ADO Den Haag—uitgesloten van deelname aan het duel tegen PEC. Daar staat tegenover dat Clint Essers en Andrija Balić terugkeren van een uitsluiting en ook Djibril Dianessy, die woensdag in de slotminuten zijn rentree vierde, is opnieuw beschikbaar (maar hij is vast nog niet klaar voor negentig minuten voetbal).

Koşelev werkte de afsluitende training af. Normaal gesproken is hij dus fit en nemen Ažbe Jug (en Aykut Özer) plaats op de reservebank. Eijer hoeft—vanwege uitsluitingen of blessures—geen aanpassingen te maken aan de viermansverdediginglinie. Bovendien hield Fortuna afgelopen woensdag de ‘nul’—iets wat dit seizoen ook niet vaak gelukt is (vijf maal). We verwachten dan ook geen wijzigingen. Kortom,  Branislav Niňaj en Kai Heerings vormen het centrale verdedigingsduo. Calvin Mac-Intosch en aanvoerder Michael Pinto verdedigen respectievelijk de rechter en linker zone.

Op het middenveld moet Eijer een vervanger aanwijzen voor José Rodríguez. Hij kan kiezen tussen Ahmed el Messaoudi en Andrija Balić. Balić heeft sinds zijn komst het vertrouwen gekregen van de technische staf. Dat vertrouwen heeft hij nog niet terugbetaald, maar wellicht gaat hij dat in de slotfase van de competitie wel doen. We vermoeden dat Eijer daar op gokt en Balić een basisplaats geeft. Naast Balić verwachten we vaste waarden Jorrit Smeets en Mark Diemers aan de aftrap.

In de voorhoede verwachten we geen wijzigingen. Kortom, Andrija Novakovich in de punt van de aanval; Lisandro Semedo en Lazaros Lamprou aan de zijkanten. We hopen voor Semedo dat hij niet voor de derde maal op rij voor rust gewisseld wordt vanwege een rode kaart van een ploegmaat.

Oud-Fortunezen bij PEC Zwolle? Nee, want dat Mickey van der Hart de kleinzoon is van Fortuna’54-legende en gewezen Fortuna SC-trainer Cor van der Hart zal wel niet tellen, toch?

Laatste competitie-overwinning uit tegen PEC Zwolle? 10 Maart 2008. Op een maandagavond maken Rick Geenen en Joep Op den Kamp tweemaal snel een achterstand goed, voordat Ruud Boymans diep in blessuretijd het winnende doelpunt maakt. Lees het verslag er nog maar eens op na: FC Zwolle 2 Fortuna Sittard 3.

Laatste vijf competitieduels uit tegen PEC Zwolle: V-V-V-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-V-W-V-V

Scheidsrechter Dennis Higler staat op plek zestien in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Dat is niet al te best. VAR Martin Pérez staat op plek dertien in de lijst—niet veel beter.

Opstelling: Koşelev (Jug); Mac-Intosch, Niňaj, Heerings, Pinto; Smeets, Balić, Diemers; Semedo, Novakovich en Lamprou.

Supporters: Er zullen 332 Fortunezen aanwezig zijn in het uitvak in Zwolle. Busreizigers melden zich om 11.00uur bij het Fortuna Sittard stadion; autoreizigers melden zich tussen 13.15 en 13.30uur bij tankstation De Somp aan de A50 ter hoogte van Klarenbeek (Apeldoorn) voor het omwisselen van omwisselbiljetten.