Trainer René Eijer kan vanmiddag in het thuisduel tegen PEC Zwolle (aftrap: 14.30uur) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Ook Andrija Novakovich is nog niet hersteld van een teenblessure en sinds donderdag zitten ook Clint Essers en José Rodríguez in de ziekenboeg. Branislav Niňaj is niet speelgerechtigd vanwege zijn vijfde gele kaart in het duel tegen Vitesse. Het enige goede nieuws is dat Kai Heerings de ziekenboeg heeft verlaten.

Achterin moet Eijer dus een vervanger aanwijzen voor Niñaj. Nu Essers geblesseerd is, kan Eijer kiezen tussen Heerings en Rubén Ramírez. We nemen aan dat Eijer Heerings centraal koppelt aan aanvoerder Wessel Dammers. Aan de zijkanten verwachten we Alessandro Ciranni op rechts en Michael Pinto op links. Alexei Koşelev vormt het slot op de deur.

Vanwege de blessure van Rodríguez wordt het puzzelen op het middenveld. Eijer kan Ahmed el Messaoudi aanwijzen als vervanger, maar de Belg werd vorige week in Arnhem voor het eerst dit seizoen gepasseerd. We vermoeden dat dat tegen PEC Zwolle opnieuw het geval zal zijn. We verwachten namelijk Jorrit Smeets op de positie van Rodríguez. De overige twee plekken op het middenveld zijn voor Mark Diemers en Lars Hutten. Kortom, we vermoeden dat Eijer gaat spelen zoals Fortuna vorig seizoen speelde in de slotfase van het promotieseizoen met Diemers in plaats van Todd Cantwell.

Verder verwachten we dat Eijer kiest voor een driemansaanval. Lisandro Semedo speelt vanaf rechts; Lazaros Lamprou van de andere kant en Finn Stokkers speelt in de spits. Kortom, we verwachten dat Fortuna met twee aanvallende middenvelders en drie voorhoedespelers behoorlijk aanvallend voor de dag gaat komen.

Oud-Fortunezen bij PEC Zwolle? Mickey van der Hart is de kleinzoon van Fortuna’54-icoon Cor van der Hart, maar een speler met een direct verleden bij Fortuna loopt er niet in Zwolle rond.

Laatste overwinning thuis op PEC Zwolle? 29 Oktober 2004. Toen Fortuna voor het laatst won van PEC Zwolle, heette die club nog FC Zwolle. Via zeldzame doelpunten van de verdedigers Marcel Akerboom en Edwin Hermans won Fortuna met 2-1.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen PEC/FC Zwolle: V-G-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-G-V-G

Scheidsrechter Christiaan Bax bivakkeert op plek 15 in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Daar worden we niet vrolijk van.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, Heerings, Dammers, Pinto; Smeets, Diemers, Hutten (El Messaoudi); Semedo, Stokkers, Lamprou.

Supporters: Fortuna Facilities organiseert opnieuw een pre- en afterparty. Het feest begint om 13.00uur in/bij het supportershome en duurt tot laat (als Fortuna wint!).