Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het thuisduel tegen NEC geen beroep doen op Niels Vets en Elroy Pappot. Nieuweling Muhammed Mert is speelgerechtigd.

We vermoeden dat Joeri Schroyen in eerste instantie is gehaald voor het middenveld; niet voor de verdediging. Dat zou betekenen dat Van Vossen zal kiezen voor dezelfde vijf namen achterin als afgelopen week in het thuisduel tegen Achilles ’29. Ferhat Kaya op doel, met daarvoor een viermansblok: Fatih TuranRoel JanssenSem de WitKevin Kis.

Op het middenveld mist Van Vossen Pappot. Mert kan op die positie uit de voeten en kent ook de tegenstander als geen ander. Mocht de nieuweling nog niet geacclimatiseerd zijn, dan kan Van Vossen via enkele positiewisselingen ook de kaart Bob Vankan trekken. We gokken op de laatste optie. We vermoeden dat Schroyen in de basis zal starten en dat zou ten koste van Jordi Baur kunnen gaan. Verder Jordy ter Borg, Jordie Briels en Thiemo Vanmaris.

Seku Conneh en Bob Vankan spelen voorin.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: Het wordt het 15de competitieduel thuis tegen NEC. Daar hebben we lang op moeten wachten, want het is alweer 13 seizoenen geleden dat we NEC in de competitieverband troffen.

Bekende gezichten in Nijmegen? Ja, twee spelers droegen ooit het geel/groen. Tom Daemen deed dat jaren geleden; Jasper Waalkens heel recent.

Laatste overwinning thuis tegen NEC? In april 2001 won Fortuna voor het laatst van NEC. Treffers van Nenad Bjekovic en Ronald Hamming deden NEC destijds de das om.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen NEC: G-W-G-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-W-W-G-V

Scheidsrechter: Allard Lindhout is geen Fortunees. Hij staat op plek 18 (van in totaal 23) in de lijst favoriete scheidsrechters.

Opstelling: Kaya; Turan, De Wit, Janssen, Kis; Ter Borgh, Briels, Schroyen, Vanmaris; Vankan (Mert?) en Conneh.