Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het bekerduel tegen NAC Breda geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets, Lars Gulpen en Elroy Pappot. Donny de Groot keert terug van blessureleed.

Dat drietal was er afgelopen vrijdag in ‘s Hertogenbosch ook al niet bij, dus er is qua personeel niets veranderd. Aangezien Van Vossen tevreden was over het vertoonde spel, ligt het in de lijn der verwachting dat hij zijn basisopstelling niet verandert, tenzij hij Ramon Voorn en Ferhat Kaya – die niet geheel ongeschonden uit het duel tegen FC Den Bosch tevoorschijn kwamen – rust voorschrijft.

Kortom, we verwachten Kaya (Glenn Daniels?) op doel, met daarvoor een viermansverdediging: Fatih TuranSjoerd LinssenRoel JanssenKevin Kis.

Op het middenveld spelen Ramon Voorn (Bob Vankan?), Jordy ter Borgh en aan de zijkanten Jeffrey Vlug en Jasper Waalkens. Voorin Seku Conneh (Donny de Groot?) en Jordie Briels.

Nutteloze informatie: na het duel tegen FC Den Bosch, de ploeg waartegen Fortuna Sittard / Fortuna SC de meeste duels heeft gespeeld, nu een duel tegen NAC Breda, de ploeg waartegen Fortuna Sittard / Fortuna SC de minste duels heeft gespeeld (als je ploegen die er sinds 68/69 niet altijd bij zijn geweest in het betaalde voetbal buiten beschouwing laat).

Bekende gezichten in Breda? Na het vertrek van Arno van Zwam naar ADO Den Haag afgelopen zomer, niemand meer.

Laatste overwinning op NAC Breda in Sittard-Geleen? In het seizoen 98-99 won Fortuna voor het laatst van NAC Breda via doelpunten van Michael Jeffrey en Ronald Hamming. Uitslag: 2-0.

Laatste vijf duels thuis tegen NAC Breda? V-V-W-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels? W-V-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf duels (competitie)? V-G-V-V-V

Scheidsrechter: Serdar Gozubuyuk staat voor de elfde maal aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard. De balans tot dusverre: tweemaal winst; driemaal gelijk en vijfmaal verlies.

Opstelling: Kaya; Turan, Janssen, Linssen, Kis; Voorn, Ter Borgh, Waalkens, Vlug; Briels, Conneh.