Interim-trainer Claudio Braga kan vanavond in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht geen beroep doen op de geblesseerde Gavin Vlijter en de geschorste Dries Saddiki. Verder is iedereen beschikbaar, dus ook Aykut Özer die hersteld is van een lichte hersenschudding en Jorrit Smeets en Lisandro Semedo, die beiden uit voorzorg deze week binnen trainden om verergering van een hamstringblessure te voorkomen.

Dat betekent dat Braga in principe alleen een vervanger voor Saddiki hoeft aan te wijzen en voor de rest vast kan houden aan het elftal dat een punt pakte in Nijmegen.

In de achterhoede verwachten we geen wijzigingen. Özer verdedigt het doel, met daarvoor een viermanslinie. Clint Essers speelt op de rechtsbackpositie, centraal het duo Perr Schuurs en Wessel Dammers, Marco Ospitalieri speelt als linksback.

Op het middenveld verwachten we Lazar Kojic als vervanger van Saddiki aan de aftrap, naast Jorrit Smeets en Todd Cantwell.

In de voorhoede, Lisandro Semedo aan de rechterkant, Finn Stokkers in de spits en André Vidigal aan de linkerkant.

Bekende gezichten bij MVV Maastricht? Luc Mares, Pieter Nys en Joeri Schroyen op het veld; Wim Dusseldorp, Fuat Usta en Erik Meijer naast het veld.

Laatste overwinning thuis tegen MVV Maastricht? 5 Maart 2012. Danny Hoesen scoort in de eerste minuut; Ramon Voorn zowat in de laatste minuut. Fortuna wint met 2-0. Lweer zes jaar geleden dus.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen MVV Maastricht: V-V-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? G-G-V-V-V

Scheidsrechter Dennis Higler staat op plek achttien in de lijst ‘favoriete scheidsrechter’. Aan hem hebben we dus weinig plezier beleefd.

Opstelling: Özer; Essers, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Kojic, Vidigal, Smeets; Semedo, Cantwell, Stokkers.

Supporters: Het is geen uitgemaakte zaak dat dit duel door zal gaan. Het lijkt erop dat het bevroren veld voor de KNVB geen reden is het duel af te gelasten. De kou blijkbaar ook niet. De voorspelde sneeuwval die het KNMI voorspelt voor vrijdagavond zou dat wel kunnen zijn. Het veld wordt om 11.00uur gekeurd.

Het Fortunahome opent de deuren om 17.00uur. Daar kun je terecht voor een warme hap.