Trainer Sunday Oliseh kan vanmiddag (aftrap 14.30uur) in het uitduel tegen MVV Maastricht niet beschikken over aanvoerder Ferry de Regt, die na afloop van de afsluitende training teveel last van zijn knie ondervond. Achter de naam van Roald van Hout staat een vraagteken. Een slepende spierblessure houdt wellicht ook hem van het veld. Verder is aanvaller Aziz Khalouta nog steeds disciplinair geschorst.  Daar tegenover staat de terugkeer van de tegen De Graafschap geschorste Marco Ospitalieri en de terugkeer in de selectie van Jorrit Smeets en Mailson Lima na langdurig blessureleed. Ten slotte is Miguel Santos opnieuw speelklaar na blessureleed dat hij opliep in de slotfase van het laatste duel tegen De Graafschap.

In de verdediging moet Oliseh dus een vervanger aanwijzen voor De Regt. We vermoeden dat hij dit probleem op dezelfde manier oplost als toen het zich voor het laatst voordeed (in het duel tegen NAC Breda): Christopher Braun schuift door naar het centrum van de verdediging; Dries Saddiki vervangt hem als rechtsback. Ospitalieri keert terug als linksback ten koste van Kamen Hadzhiev. Verder verwachten we Santos (op doel) en Perr Schuurs (centraal achterin) aan de aftrap.

Op het middenveld vermoeden we dat Oliseh zal kiezen voor het duo Hadzhiev en Jordie Briels. De terugkeer van Hadzhiev op het middenveld, zou dan ten koste gaan van Vitor Saba die naar de bank verhuist. Op de flanken verwachten we Emrah Başsan (rechts) en Djibril Dianessy (links).

In de voorhoede verwachten we dat Oliseh kiest voor het duo Finn Stokkers en Gavin Vlijter.

Bekende gezichten bij MVV Maastricht? De spelers Joeri Schroyen, Pieter Nys, Emrullah Güvenç en Patrick N’Koyi en assistent-trainers Erik Meijer en Wim Dusseldorp hebben allen op enig moment op de Sittardse loonlijst gestaan.

Laatste overwinning uit bij MVV Maastricht? 30 November 2015. Lars Hutten, Muhammed Mert en De Regt gummen een eigen doelpunt van Roel Janssen uit. Fortuna wint met 1-3.

Laatste vijf competitieduels uit tegen MVV Maastricht? W-W-G-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-V-G-W

Scheidsrechter: Siemen Mulder is het nummer twee in de lijst ‘Fortuna’s meest favoriete scheidsrechter’. Een uitstekende keuze van de KNVB dus.

Vermoedelijke opstelling: Santos; Saddiki, Braun, Schuurs, Ospitalieri; Başsan, Hadzhiev, Briels, Dianessy; Vlijter en Stokkers.

Supporters: De 493 Fortunezen die Fortuna zullen ondersteunen in Maastricht moeten zich rond het middaguur (voor precieze tijden, zie ‘aanvullende informatie‘) melden bij het complex van VDL Nedcar aan de A2-afslag nabij Born. Van daar zullen de bussen naar Stadion De Geusselt vertrekken.