Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het uitduel tegen MVV Maastricht geen beroep doen op de geblesseerde Gavin Vlijter. Na een week interlandverplichtingen keren aanvoerder Perr Schuurs en André Vidigal terug in de selectie.

Dat betekent dat de keuzemogelijkheden van Oliseh zijn gegroeid. We verwachten dat sowieso Schuurs terugkeert in de basis. Schuurs kan in de verdediging en op het middenveld spelen. We vermoeden dat hij terugkeert op zijn vertrouwde plek centraal in de verdediging. In dat geval verliest Clint Essers zijn basisplek. Verder de vertrouwde gezichten in de defensie: Miguel Santos onder de lat. Christopher Braun en Marco Ospitalieri respectievelijk rechts- en linksback. Wessel Dammers speelt samen met Schuurs in de as van de verdediging.

Op het middenveld verwachten we geen veranderingen. Kortom, Jorrit Smeets en Dries Saddiki in een controlerende rol; Djibril Dianessy als verlengstuk naar de aanval.

Ook in de voorhoede verwachten we geen wijzigingen. Lisandro Semedo speelt op de rechterflank; Stefan Askovski doet hetzelfde maar dan aan de linkerkant. Finn Stokkers is onze centrale aanvaller.

Bekende gezichten bij MVV Maastricht? De spelers Pieter Nys en Joeri Schroyen en de assistent-trainers Erik Meijer, Wim Dusseldorp en Fuat Usta hebben allen een Fortuna-verleden.

Laatste overwinning uit tegen MVV Maastricht? 30 November 2015. Fortuna Sittard won met 1-3 in Stadion De Geusselt. Alle doelpunten werden gescoord door Fortunezen. Roel Janssen scoorde in het verkeerde doel; Lars Hutten, Muhammed Mert en Ferry de Regt scoorden in het juiste doel.

Laatste vijf competitieduels uit tegen MVV Maastricht: G-W-W-G-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-W-W-G

Scheidsrechter Ed Janssen staat dertiende in de lijst “Fortuna’s favoriete scheidsrechter”. Onderkant middenmoot dus. Hier is zijn kans om een paar plekken te stijgen.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski.

Supporters: het supportershome bij het Fortuna stadion is geopend vanaf 16.00uur, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. De bussen vertrekken om 18.15uur (bus 1 tot en met 4), 18.30uur (bus 5 tot en met 8) en 18.45uur (bus 9 tot en met 11).