Interim hoofdtrainer Jeffrey Kooistra kan vanavond in het uitduel tegen MVV Maastricht geen beroep doen op een drietal geblesseerden: Bob Vankan, Raymond Fafiani en Tim Janssen. Dat zou betekenen dat Marco Ospitalieri terugkeert uit de ziekenboeg. Dennis Dengering en Jordy ter Borgh keren terug na een gedwongen verblijf op de strafbank.

In de krant geeft Kooistra aan dat hij met twee controlerende middenvelders zal spelen. Jordy ter Borgh zal vast één van die twee controlerende middenvelders zijn; de andere is wellicht Jordie Briels (of Luc Mares). De andere middenvelders zijn vast Youri Loen en Soufian Moro.

Achterin zal Ferhat Kaya het doel vededigen en spelen Roel Janssen en Ferry de Regt centraal. Joeri Schroyen speelt als linksback. Kooistra moet dan kiezen tussen Mares (of Briels) en de teruggekeerde Dengering.

Voorin het duo Gökhan Lekesiz en Lars Hutten.

Bekende gezichten in Maastricht? Ja, Pieter Nys, Jordi Baur, Prince Rajcomar en Emrullah Güvenç speelden allen voorheen in het geel groen. In de trainersstaf herkennen we Wim Dusseldorp en Erik Meijer.

Laatste overwinning uit bij MVV? 28 November 2014. Roel Janssen besliste de derby vanaf de penaltystip: 0-1.

Laatste vijf duels uit tegen MVV: W-G-G-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-W-V-G

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük neemt een 15de plek in op de ranglijst meest favoriete scheidsrechter. Niet echt een Fortuna vriend dus.

Opstelling: Kaya; Mares (Dengering), De Regt, R. Janssen, Schroyen; Ter Borgh, Briels, Loen, Moro; Lekesiz en Hutten.