Trainer Ben van Dael kan vanavond in het uitduel tegen Jong Ajax geen beroep doen op de geblesseerden Mailson Lima en Jorrit Smeets. Ook Stefan Askovski ontbreekt; hij is nog steeds niet speelgerechtigd.

Geen van deze spelers was eerder dit seizoen beschikbaar, dus er verandert voor Van Dael qua keuzemogelijkheden niets. Het feit dat Fortuna na drie duels nog steeds ongeslagen is, zal Van Dael vast niet nopen tot personele veranderingen. We verwachten dan ook dezelfde elf namen aan de aftrap die Almere City aan de zegekar bonden.

Op doel dus Leon ter Wielen, met daarvoor vier verdedigers: Christopher Braun, Ferry de Regt, Luc Mares en Marco Ospitalieri. Daarvoor een middenveldbezetting met Kamen Hadzhiev, Okan Kurt en Jordie Briels. De doelpunten moeten komen van het trio Roald van Hout, Junior Torunarigha en topscorer Aziz Khalouta.

Bekende gezichten in Amsterdam? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit bij Jong Ajax? 14 Oktober 2013. Aziz Khalouta, Lars Gulpen en Bob Vankan scoren eenmaal in een 0-3 overwinning.

Laatste vijf duels uit tegen Jong Ajax: V-V-W-..-..

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-W-..-..

Scheidsrechter: Freek van Herk stond tweemaal aan de aftrap van een duel van Fortuna. Een duel wonnen we; een duel ging verloren.

Opstelling: Ter Wielen; Braun, De Regt, Mares, Ospitalieri; Kurt, Hadzhiev, Briels; Van Hout, Torunarigha, Khalouta.

Opmerking: De door Fortuna SC georganiseerde verplichte busreis vertrekt om 16.30uur bij het stadion.