Trainer Tini Ruys kan vanavond in het thuisduel tegen Helmond Sport geen beroep doen op de geblesseerden Richard Stolte, Roel Janssen en Mitch Vandegard en de geschorste Fernando Ricksen. Dat betekent dat Ruys met Randel Shakison en Roy Goossens twee nieuwe mogelijkheden achterin heeft, terwijl hij een optie achterin verliest: Fernando Ricksen.

We verwachten niet dat Shakison en / of Goossens ook in de basis zullen starten. Yoeri Schroyen zal wel linksback spelen, waardoor Shakison op de bank begint. Verder verwachten we dat Yoann de Boer doorschuift naar het middenveld waar Ricksen normaliter speelt. Centraal achterin zal dan of Suat Usta spelen of Rick Geenen. In het laatste geval speelt Usta rechtsback.

In het aanvallende compartiment verwachten we geen veranderingen.

Bekende gezichten in Helmond? Jazeker, we zien Charles Kazlauskas en Zarko Grabovac in de Helmondse selectie, die wordt geleid door trainer Hans de Koning. Ook een bekende in Sittard-Geleen.

Laatste overwinning thuis op Helmond Sport? 18 Februari 2011: Fortuna verslaat Helmond Sport met 3-1, via treffers van Geenen, Caracciolo en Shakison die een solo van de eigen helft bekroonde met een doelpunt!

Opstelling: Wintjens, Geenen, Usta, Dreesen, Schroyen, Voorn, De Boer, Scheelen, Hoesen, Gommans en Diaz