Trainer René Eijer kan vanavond in het uitduel in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi (aftrap: 20.45uur) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Rowen Koot en Wessel Dammers. Amadou Ciss is er ook niet bij vanwege interlandverplichtingen. Aykut Özer keert terug van een schorsing, Lisandro Semedo keert wellicht terug na kortstondig blessureleed.

We verwachten dat Eijer vanavond afwijkt van zijn gebruikelijke tactiek in het bekertoernooi en Fortuna in zijn sterkst denkbare opstelling laat spelen. We verwachten ook dat Eijer de spelers die afgelopen zondag door het Doetinchemse ijs zakten een herkansing krijgen.

Dat betekent dat we niet Aykut Özer (of Ažbe Jug) in doel verwachten, maar Alexei Koşelev.

Voor Koşelev verwachten we een viermansverdediging. Allessandro Ciranni is de rechtsback; aanvoerder Michael Pinto speelt op links. Centraal spelen Branislav Niňaj en Kai Heerings.

Op het middenveld spelen dan José Rodríguez, Ahmed el Messaoudi, Lars Hutten en Mark Diemers.

In de voorhoede speelt het duo Andrija Novakovich en Finn Stokkers.

Oud-Fortunezen bij Feyenoord? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning uit bij Feyenoord? 16 December 2018. Een maand geleden won Fortuna in De Kuip met 0-2 van Feyenoord. Lars Hutten en Ahmed el Messaoudi velden het vonnis.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Feyenoord: W-V-W-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels? W-W-W-V-W

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük staat op plek veertien in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Onderkant middenmoot; dat kan veel beter. Vanaf de kwartfinales in het bekertoernooi wordt er gebruik gemaakt van de VAR. De KNVB heeft Allard Lindhout, de man die tegen FC Groningen Jorrit Smeets na het bekijken van beelden onterecht met rood van het veld stuurde, aangesteld als VAR voor dit bekerduel. Lindhout staat negentiende in de lijst. Niet best.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, Niňaj, Heerings, Pinto; Rodríguez, El Messaoudi, Diemers, Hutten; Stokkers en Novakovich.

Supporters: Er zullen vanavond 543 Fortunezen plaatsnemen in het uitvak in De Kuip. De busreizigers melden zich om 17.30uur bij de hoofdingang van het Fortuna Sittard stadion; de autoreizigers hebben vrij vervoer.