Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in de uitwedstrijd tegen FC Volendam geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter en Kai Heerings. Marco Ospitalieri keert terug van blessureleed. Verder is ook Norwich-huurling Todd Cantwell speelgerechtigd en dus beschikbaar. Daar staat tegenover dat Wessel Dammers niet beschikbaar is; hij is naar aanleiding van zijn vijfde gele kaart voor één duel geschorst.

We vermoeden dat Oliseh het zeventien-minuten-durende experiment van vorige week met drie verdedigers niet zal herhalen. Kortom, we verwachten opnieuw een viermansverdediging voor doelman Miguel Santos. Christopher Braun is de rechtsback; centraal spelen Perr Schuurs en Clint Essers (als vervanger van Dammers). Op de linksbackpositie kan Oliseh dan kiezen tussen Michael Pinto en Ospitalieri. We denken dat de Belg speelt.

Op het middenveld verwachten we geen veranderingen. Dus Dries Saddiki, Jorrit Smeets en Djibril Dianessy als aanvallende middenvelder. Oliseh heeft nu wel Cantwell achter de hand.

In de voorhoede verwachten we Lisandro Semedo aan de rechterkant; Finn Stokkers centraal en we vermoeden dat André Vidigal deze week de concurrentiestrijd tussen hemzelf en Stefan Askovski heeft gewonnen.

Bekende gezichten bij FC Volendam? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit bij FC Volendam? 17 April 2015. Fortuna wint het duel aan de Dijk met 2-4. De doelpunten komen op naam van Kevin Kis, Seku Conneh, Roel Janssen en Fatih Turan. Drie van de vier verdedigers scoorden dus. Zou dat al eens eerder gebeurd zijn?

Laatste vijf competitieduels uit tegen FC Volendam: V-V-W-V-V.

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? V-V-W-W-W

Scheidsrechter Rob Dieperink staat op plek vijftien in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter’. Dat is onderkant middenmoot; niet al te best dus.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs, Essers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Vidigal.

Supporters: Busreizigers melden zich om 14.30uur bij het Fortuna Sittard Stadion.