Trainer Ben van Dael kan vanavond in het uitduel tegen FC Emmen niet beschikken over Roel Janssen, Dennis Dengering, Marco Ospitalieri en Raymond Fafiani – allen geblesseerd. Daar staat de terugkeer van Jordie Briels tegenover.

In de verdediging moet Van Dael dus Dengering vervangen. Hij kan kiezen tussen Jordie Briels en Demen Roumen. Omdat we verwachten dat hij Briels uitspeelt op het middenveld, lonkt de eerste basisplek voor Roumen. Verder verwachten we Ferhat Kaya op doel, Luc Mares en Ferry de Regt centraal in de verdediging en Joeri Schroyen op de linksbackpositie.

Op het middenveld valt Fafiani weg en we vermoeden dat Briels die vacature invult. Verder vermoeden we dat Jens van Son, Dries Saddiki, Youri Loen en Nayib Lagouireh aan de aftrap verschijnen.

Lars Hutten zal in de spits voor de doelpunten moeten zorgen. Hij heeft er nog een nodig om de dubbele cijfers voor het seizoen te halen.

Bekende gezichten bij FC Emmen? Jurjan Mannes speelde het seizoen 12/13 op huurbasis voor Fortuna; nu dus bij FC Emmen.

Laatste overwinning uit bij FC Emmen? 23 maart 2012: Fortuna wint met 0-4 bij FC Emmen, via treffers van Danny Hoesen (2x), Harrie Gommans en een eigen doelpunt van Jorrit Kunst.

Laatste vijf duels uit bij FC Emmen: V-G-V-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-V-V-G

Scheidsrechter: Laurens Gerrets staat voor de derde maal aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard. De eerste twee duels leverden een nederlaag en een gelijkspel op.

Opstelling: Kaya; Schroyen, De Regt, Mares, Roumen; Saddiki, Van Son, Briels, Loen, Lagouireh; Hutten.