Nieuwbakken hoofdtrainer Ben van Dael kan vanavond in het thuisduel tegen FC Emmen geen beroep doen op een viertal geblesseerden (Raymond Fafiani, Tim Janssen, Jordy ter Borgh en Youri Loen) en de geschorste Roel Janssen (vijfde gele kaart). Jordie Briels keert terug van een schorsing.

Nieuwe trainer; nieuwe kansen. Desondanks verwachten we achterin weinig personele wijzigingen. Dus Ferhat Kaya op doel, met daarvoor een viermansblok. Dennis Dengering en Yoeri Schroyen zijn de backs; Ferry de Regt en Luc Mares (als vervanger van Janssen) vormen het centrum van de verdediging.

Op het middenveld heeft Van Dael het nodige puzzelwerk nu ook Loen afwezig is en Mares waarschijnlijk in de verdediging speelt. We vermoeden dat Jordie Briels Mares op het middenveld vervangt. Wellicht schuift Muhammed Mert op naar de plek van Loen waardoor er een plek vrijkomt voor Soufian Moro. Dries Sadikki is de vierde middenvelder.

Voorin verwachten we het duo Gökhan Lekesiz en Lars Hutten.

Bekende gezichten in Emmen? Ja, Jurjan Mannes heeft een verleden in Sittard-Geleen.

Laatste overwinning thuis tegen FC Emmen? 8 November 2013: Gevaro Nepomuceno en Lars Gulpen scoren elk eenmaal in een 2-0 overwinning.

Laatste vijf duels thuis tegen FC Emmen: V-W-W-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-V-W

Scheidsrechter: Christiaan Mulder maakt zijn debuut bij een duel van Fortuna Sittard.

Opstelling: Kaya; Dengering, De Regt, Mares, Schroyen; Briels, Mert, Moro, Sadikki; Lekesiz en Hutten.