Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel tegen FC Emmen geen beroep doen op een vijftal spelers. Twee van die vijf zijn slachtoffers van smerige overtredingen in eerdere duels waarvoor de daders (MVV’er Cor Gilles en Ajacied Danzell Gravenberch) minder lang buitenspel staan dan de slachtoffers (Patrick N’Koyi en Jordie Briels). Een derde (Fatih Turan) heeft zijn blessures zeer waarschijnlijk te danken aan de FIFA, die het nodig acht om jonge spelers hun broodnodige rust af te nemen (jeugd WK in juli 2013). En dan zijn er nog blessures bij Niels Vets en nu ook Gevaro Nepomuceno.

Daar staat de terugkeer van Franco Zennaro tegenover na het uitzitten van een schorsing voor een vijfde gele kaart.

Omdat de eerste vier geblesseerde spelers al langer buitenspel staan, hoeft Boessen in principe geen grote veranderingen toe te passen. Als je naar de statistieken kijkt is daar ook geen aanleiding toe, want Fortuna is al vier duels op rij  ongeslagen. Echter, het is ook al precies twee maanden geleden dat Fortuna nog eens voetballend kon overtuigen (thuis tegen Helmond Sport) en dat zal toch ook zorgen baren.

In de achterste linie verwachten we geen grote veranderingen. Jonathan Hendrickx en Kevin Kis zijn de vleugelverdedigers; Timothy Dreesen en Roel Janssen grendelen het centrum van de verdediging af. Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Centraal op het middenveld is er een luxe probleem. Voor het eerst dit seizoen zijn Yoann de Boer, Ramon Voorn en Franco Zennaro gezamelijk beschikbaar en De Boer hoeft niet in de defensie uit te helpen. Kortom, Boessen moet een van de drie teleurstellen. We gokken erop dat de ervaren mannen spelen en Zennaro dus niet. Op de vleugels zullen we vast Jeffrey Vlug en Aziz Khalouta als vervanger van Nepomuceno zien.

Bob Vankan is de verbindingsschakel tussen middenveld en aanvaller Patrick Amoah.

Al het bovenstaande is overigens niet zo relevant. Vanavond houden de fans namelijk een collecte voor de spierziekte ALS ter ondersteuning van Fernando Ricksen. Zolang dat een succes is, doet het voetbal er niet zozeer toe.

Bekende gezichten bij FC Emmen? Nee, niemand.
Laatste overwinning thuis tegen FC Emmen? 24 Augustus 2012: Khalouta, Kevin Diaz en N’Koyi gummen een vroege achterstand ruimschoots uit: 3-1.

Opstelling:

Kaya; Hendrickx, Dreesen, Janssen, Kis; De Boer, Voorn, Vlug, Khalouta; Vankan en Amoah.