Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het uitduel tegen FC Emmen geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets, Lars Gulpen en Thiemo Vanmaris, die zich blesseerde op de afsluitende training. Op de weg terug zijn Jordy ter BorghSem de Wit en Elroy Pappot. De eerste twee zitten bij de selectie, maar starten wellicht niet in de basis.

Achterin hebben de schermutselingen in de ziekenboeg waarschijnlijk geen gevolgen. We verwachten dat Ferhat Kaya het doel verdedigt. Daarvoor een viermansverdedigingslinie: Fatih TuranRoel JanssenDennis DengeringJoeri Schroyen.

Op het middenveld moet Van Vossen een vervanger voor Vanmaris aanwijzen en we gaan er vanuit dat dat Muhammed Mert is. Verder Tomas Overhof, Bob Vankan, Jordie Briels en wellicht Gavin Vlijter. Voorin moet Seku Conneh voor de doelpunten zorgen.

Nutteloze informatie: het wordt het 30ste competitieduel tussen beide clubs. Zowel uit als thuis hebben we een negatieve balans tegen FC Emmen. Enige troost: in Emmen is die negatieve balans minder negatief dan in Sittard-Geleen.

Bekende gezichten in Emmen? Oud Fortuna huurling Jurjan Mannes speelt in Drenthe.

Laatste uitoverwinning in Emmen? 23 Maart 2012. Danny Hoesen (2x), Harry Gommans en een eigen doelpunt zorgen voor een duidelijke 0-4 overwinning.

Laatste vijf competitieduels uit tegen FC Emmen: G-V-W-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: G-V-V-V-V

Scheidsrechter: Martin Perez was eenmaal eerder scheidsrechter van dienst bij een duel van Fortuna en het leverde ons pardoes drie punten op.

Opstelling: Kaya; Turan, Dengering, Janssen, Schroyen; Overhof, Briels, Vankan, Mert, Vlijter; Conneh.