Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het uitduel tegen FC Eindhoven geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets en Elroy Pappot en de geschorsten Sem de Wit en Fatih Turan. Muhammed Mert is inzetbaar.

De afwezigheid van twee van de vier vaste verdedigers, betekent dat Van Vossen nieuwe spelers moet inpassen. Met Dennis Dengering, Andrew Marveggio en Sjoerd Linssen zijn er drie opties. We vermoeden dat Marveggio speelt als rechtsback in plaats van Turan en Linssen centraal op de plek van De Wit.

Op het middenveld verwachten we geen veranderingen. Dus Jordie Briels en Jordy ter Borgh centraal met Joeri Schroyen en Thiemo Vanmaris aan de zijkanten.

De inzetbaarheid van Muhammed Mert vergroot de mogelijkheden van Van Vossen voorin. Het zou Bob Vankan zijn plek in de basis kunnen kosten. Voor de spitspositie moet Van Vossen kiezen tussen Donny de Groot en Seku Conneh.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: Tegenover 10 nederlagen in Eindhoven staan negen overwinningen. Daarmee is het Jan Louwersstadion een van Fortuna’s favoriete stadions voor het verzamelen van punten in uitduels.

Bekende gezichten in Eindhoven? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit tegen FC Eindhoven? In maart 2013 behaalde Fortuna een ruime 3-0 overwinning in Eindhoven. De doelpunten kwamen van Prince Rajcomar, Gevaro Nepomuceno en Patrick N’Koyi.

Laatste vijf competitieduels uit tegen FC Eindhoven: V-W-V-V-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-V-G-W-W

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof floot 13 maal eerder een duel van Fortuna Sittard. Het levert hem een bedenkelijke reputatie op, want hij staat op plek 20 (van in totaal 23) in de lijst favoriete scheidsrechters.

Opstelling: Kaya; Marveggio, Linssen, Janssen, Kis; Ter Borgh, Briels, Schroyen, Vanmaris; Mert en Conneh (De Groot?).