Trainer Peter van Vossen kan vanavond tijdens het thuisduel tegen FC Eindhoven beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Niels Vets staat buiten strijd met hernieuwd blessureleed. Vets was er voirge week ook al niet bij, dus Van Vossen’s mogelijkheden zijn niet veranderd.

Gaat Van Vossen met drie verdedigers spelers zoals uit bij Achilles ’29 of met vier verdedigers zoals in de overige vijf duels? Dat zal mede afhankelijk zijn van de kracht en speelwijze van de tegenstander. FC Eindhoven is prima begonnen, dus het zal wel een viermansverdediging worden.

Achterin Ferhat Kaya op doel, met daarvoor vier verdedigers: Fatih Turan, Roel Janssen, Jordy ter Borgh en Kevin Kis.

Op het middenveld Jeffrey Vlug, Ramon Voorn, Elroy Pappot en Jasper Waalkens, met daarvoor Jordie Briels en spits Donny de Groot.

Kiest Van Vossen toch voor een driemansachterhoede, dan is Kevin Kis vast het haasje en mag Seku Conneh vanaf de aftrap aantreden.

Bekende gezichten in Eindhoven? Niemand.

Laatste overwinning thuis tegen FC Eindhoven? 13 december vorig seizoen. Daar waar Fortuna diep in blessuretijd de winst uit handen leek te geven, scoorde Gevaro Nepomuceno nog dieper in blessuretijd toch nog de winnende. Ramon Voorn en Aziz Khalouta waren de andere Sittardse doelpuntenmakers in een 3-2 overwinning.

Laatste vijf duels thuis tegen FC Eindhoven: W-G-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf thuisduels: V-V-V-..-..

Fortuna’s vorm laatste vijf duels: V-W-V-V-V

Scheidsrechter: Davy Otto stond vijfmaal aan de aftrap van een duel van Fortuna; we wonnen ze alle vijf (inclusief dit seizoen uit bij Helmond Sport). Kan dus niet misgaan.

Opstelling: Kaya; Turan, Ter Borgh, Janssen, Kis (Conneh?); Vlug, Voorn, Pappot, Waalkens; Briels en De Groot