Trainer Ben van Dael kan vanavond in het thuisduel tegen FC Dordrecht beschikken over een vrijwel volledige selectie. Dat is buiten Stefan Askovski gerekend; hij is nog altijd niet beschikbaar. Zijn voormalige Turkse werkgever weigert mee te werken aan vrijgave van de Macedonische verdediger.

Het verloren duel tegen Jong Ajax heeft Van Dael niet genoopt om wijzigingen aan te brengen in de verdediging. En dat betekent dat Leon ter Wielen in doel staat. Luc Mares en Ferry de Regt zullen het centrale verdedigingsduo vormen. Marco Ospitalieri speelt als linksback, Christopher Braun als rechtsback.

Op het middenveld neemt naar alle waarschijnlijkheid Frank Wiafe de plek in van Jordie Briels. Kamen Hadzhiev en Okan Kurt spelen centraal. Roald van Hout behoudt zijn basisstek op de rechterflank. Abdelaziz Khalouta speelt op links. In de spits lijkt Ben van Dael te kiezen voor Djibril Dianessy. Als dat het geval is, dan verhuist Junior Torunarigha naar de bank.

Tegenstander FC Dordrecht heeft deze competitie nog niet gewonnen, maar dat zegt nauwelijks iets. Het verleden toont aan dat ‘De Schapenkoppen’ vooral in thuiswedstrijden een geduchte tegenstander zijn. Zo werd afgelopen seizoen nog met 0-5 verloren van de Dordtenaren.

Bekende gezichten bij FC Dordrecht? Niemand, al heeft doelman Tim Coremans in het verleden een testperiode in Sittard afgelegd. Tot een contract leidde dat destijds niet. Daarnaast is Marco Boogers nog altijd technisch directeur in Dordrecht, Fortuna’s topschutter in het seizoen 91/92.

Laatste overwinning thuis tegen FC Dordrecht? 26 April 2013. Prince Rajcomar, Ramon Voorn en Patrick N’Koyi scoren elk eenmaal in een 3-1 overwinning.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Dordrecht: V-V-W-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-W-V-…

Scheidsrechter Richard Martens is ons gunstig gezind. Onder zijn leiding wonnen we driemaal, speelden tweemaal gelijk en verloren slechts éénmaal. Dat geeft hoop.

Opstelling: Ter Wielen; Braun, De Regt, Mares, Ospitalieri; Hadzhiev, Kurt, Wiafe, Van Hout, Khalouta; Dianessy.