Trainer Ben van Dael kan vanavond in het uitduel tegen FC Dordrecht niet beschikken over nieuweling Nayib Lagouireh en waarschijnlijk ook niet over aanvoerder Roel Janssen die geveld is door de griep. Lagouireh kampt nog met de naweeën van een blessure overgehouden aan zijn periode bij Roda JC.

In Volendam verloor Fortuna weliswaar slechts nipt, maar creëerde Fortuna weinig. Die aanvallende onmacht zal Van Dael zorgen baren. Vraag is: wat kan hij eraan veranderen? 4-4-2 of 4-5-1? Het heeft allemaal niet veel uitgehaald. Dagblad De Limburger gokt op een experiment met Joeri Schroyen als vleugelaanvaller – de speler die zich geregeld aanvallend onderscheidt.

Ervan uitgaande dat Roel Janssen niet speelklaar geraakt, zal Luc Mares het centrale verdedigingsduo vormen met Ferry de Regt. Kiest Van Dael inderdaad voor Schroyen in de voorhoede, dan keert Dennis Dengering terug op de rechtsbackpositie. Marco Ospitalieri verhuist dan naar de linkerkant. Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld zal Van Dael vast kiezen voor Jens van Son, Jordie Briels en Schroyen. We vermoeden dat Gökhan Lekesiz zijn basisplek verliest waardoor er ruimte is voor nog twee middenvelders: Muhammed Mert en Yoeri Loen.

Lars Hutten neemt de honneurs waar in de spits.

Bekende gezichten bij FC Dordrecht? Behalve Marco Boogers niemand.

Laatste overwinning uit bij FC Dordrecht? 7 December 2012. Een vrije trap van Ramazan Çevik was voldoende voor de punten in de Dordtse sneeuw.

Laatste vijf duels uit tegen FC Dordrecht: G-W-G-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-V-G

Scheidsrechter: Martin Perez staat voor de vierde maal aan de aftrap van een duel van Fortuna. Het wordt ook voor de vierde maal een uitduel. Fortuna won eenmaal en verloor de overige twee duels.

Opstelling: Kaya; Dengering, De Regt, Mares, Ospitalieri; Van Son, Briels, Mert, Loen, Schroyen; Hutten.