Trainer Wil Boessen kan vanavond in het uitduel tegen FC Dordrecht geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets en Timothy Dreesen. Voor de rest is iedereen beschikbaar.

Het wegvallen van Dreesen betekent dat Boessen zijn basiselftal moet aanpassen. Het ligt in de lijn der verwachting dat Yoann de Boer een linie terugschuift om de vacature Dreesen in te vullen centraal achterin. De Boer zal dan een duo vormen met Roel Janssen. Als flankverdedigers verwachten we Jonathan Hendrickx en Kevin Kis; op doel Ferhat Kaya.

Het wegvallen van De Boer op het middenveld levert een kans op voor een bankzitter. Twee spelers lijken voor die positie in aanmerking te komen: Franco Zennaro en Jordie Briels. Wij zetten ons geld in op Briels. Overige middenvelders: aanvoerder Ramon Voorn, Jeffrey Vlug en Gevaro Nepomuceno.

Voorin vinden we dan Patrick N’Koyi en Aziz Khalouta terug op het wedstrijdformulier.

Inzet: Om geen verrekijker nodig te hebben om de play-off plekken te kunnen zien, moet Fortuna punten blijven rapen. Uit bij de koploper zal dat een lastige klus worden, maar niet vergeten dat FC Dordrecht de laatste weken van slag is. Het vertrek van Yoell van der Nieff is hard aangekomen en de druk van het weggeven van een grote voorsprong op de ranglijst is zichtbaar. Ook in Dordrecht zijn er kansen voor Fortuna.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof. De alarmbellen gaan nu af. Van het huidige scheidsrechterskorps is deze man Fortuna het slechtst gezind. We speelden tienmaal onder zijn leiding en wonnen slechts een van die duels, terwijl de kaarten (geel en rood) ons om de oren vlogen. Oppassen met deze man.

Bekende gezichten in Dordrecht? Geen veranderingen ten opzichte van vorige seizoenen. Jesse Mayele is nog steeds onderdeel van de selectie die nog steeds door Marco Boogers wordt samengesteld.

Laatste overwinning in Dordrecht? Vorig seizoen gingen we met 0-1 winnen in de sneeuw in Dordrecht. Ramazan Çevik scoorde de enige goal van de avond.

Opstelling: Kaya; Hendrickx, De Boer, Janssen, Kis; Voorn, Briels (Zennaro?), Vlug, Nepomuceno; Khalouta en N’Koyi.