Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het 35ste competitieuitduel bij FC Den Bosch (geen tegenstander troffen we zo vaak als FC Den Bosch) geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets, Elroy Pappot en Lars Gulpen. Ook achter de naam van Donny de Groot staat een vraagteken vanwege licht blessureleed. Fatih Turan keert terug van een schorsing.

Van Vossen zal vast de terugkerende Turan als rechtsback opstellen, hetgeen dan ten koste van de basisplek van Andrew Marveggio of Kevin Kis. Meest waarschijnlijk: Kis speelt als linksback. Centraal het duo Sjoerd Linssen en Roel Janssen. Ferhat Kaya op doel.

Op het middenveld geen wijzigingen ten opzichte van afgelopen maandag in Eindhoven: Ramon Voorn en Jordy ter Borgh vormen het centrale middenveld; Jeffrey Vlug en Jasper Waalkens bestrijken de flanken.

Voorin zal Seku Conneh de diepe spits zijn als Donny de Groot niet kan spelen, met kort daarachter Jordie Briels.

Bekende gezichten in ‘s Hertogenbosch? Niemand.

Laatste overwinning op FC Den Bosch in s’ Hertogenbosch? Dat is nog steeds het seizoen 99/00 toen Marco Heering en Dennis Gerritsen tekenden voor een 0-2 overwinning. De daaropvolgende twaalf uitduels wist Fortuna niet te winnen, met afstand de slechtste reeks tegen huidige eerste divisie ploegen (Velsen en Venlo volgen, vanwaar Fortuna zeven maal op rij zonder overwinning huiswaarts keerde).

Laatste vijf duels uit tegen FC Den Bosch? G-V-G-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf uitduels (competitie)? G-V-W-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf duels (competitie)? G-V-V-V-V

Scheidsrechter: Karel van den Heuvel staat voor de vierde maal aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard. De belans is in evenwicht: eenmaal winst; eenmaal gelijk en eenmaal verlies.

Opstelling: Kaya; Turan, Janssen, Linssen, Kis (Marveggio?); Voorn, Ter Borgh, Waalkens, Vlug; Briels, Conneh (De Groot?).