Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel tegen Excelsior Rotterdam niet beschikken over Niels Vets, Timothy Dreesen, Franco Zennaro en Ramon Voorn. De eerste drie zijn geblesseerd; de laatste is geschorst. Roel Janssen, die de warming up in Dordrecht niet doorstond, is weer fit.

Ondanks de terugkeer van Janssen, ligt het voor de hand dat Sjoerd Linssen toch in de basisopstelling zal verschijnen, omdat óf Yoann de Boer óf Janssen de vacature Voorn gaat vervullen op het middenveld. Kortom, centraal achterin gaan we het duo Janssen – Linssen (of De Boer – Linssen) te zien krijgen. Aan de zijkanten vinden we Jonathan Hendrickx en Kevin Kis terug. Ferhat Kaya verdedigt ons doel.

De afwezigheid van Voorn zal waarschijnlijk Gevaro Nepomuceno een basisplek opleveren. Centraal op het middenveld zal naast De Boer (of Janssen) Jordie Briels spelen. Aan de zijkanten vinden we Jeffrey Vlug en Gevaro Nepomuceno. Voorin het duo Aziz Khalouta en Patrick N’Koyi.

Inzet: Fortuna staat weliswaar slechts 14de op de ranglijst maar is slechts twee punten verwijderd van een plek die recht geeft op de play-offs. Met nog negen duels te gaan, heeft Fortuna dus nog alles in eigen hand. Tegenstander Excelsior Rotterdam is helemaal opgebloeid na het vertrek van trainer Jon Dahl Tomasson (Excelsior pakte gemiddeld 1,4 punt onder Tomasson dit seizoen; sinds zijn vertrek is dat 2,3 punt) en met zes punten achterstand op koploper FC Dordrecht nog lang niet uitgeschakeld voor de titel. Fortuna treft dus een ploeg in bloedvorm.

Scheidsrechter: Siemen Mulder staat voor de vierde maal in zijn carrière aan de aftrap bij een wedstrijd van Fortuna. Fortuna verloor nog nooit onder zijn leiding. Prima start van zijn Fortuna loopbaan, zeker als je in ogenschouw neemt dat het allemaal uitduels waren. Mulder debuteert dus in Sittard-Geleen.

Bekende gezichten op Kralingen? Alleen Richard Stolte heeft een seizoen bij ons gespeeld.

Laatste overwinning thuis tegen Excelsior? 1 April 2013. Vorig seizoen trok Fortuna met 4-2 aan het langste eind. N’Koyi tweemaal, Prince Rajcomar en Joeri Schroyen zorgden voor de doelpunten.

Opstelling: Kaya; Hendrickx, De Boer (Janssen), Linssen, Kis; Janssen (De Boer), Briels, Vlug, Nepomuceno; Khalouta en N’Koyi