Trainer René Eijer kan morgenmiddag in het thuisduel tegen Excelsior (aftrap: 12.15uur) vanwege blessureleed zeker geen beroep doen op Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Rowen Koot, Wessel Dammers en Anthony Syhre. Verder staat er een streep door de namen van Clint Essers, Michael Pinto en Amadou Ciss. De eerste twee zijn uitgesloten van deelname aan het duel tegen Excelsior; de laatste is met Senegal O20 op pad. Verder staan er nog vraagtekens achter de namen van Branislav Niňaj, Finn Stokkers en Kai Heerings, die niet alle groepstrainingen afgewerkt hebben afgelopen week als gevolg van lichte blessures. Lazaros Lamprou keert terug van blessureleed.

We verwachten dat René Eijer terug zal vallen op een 4-3-3 opstelling in het thuisduel tegen de nummer veertien van de competitie. Achterin zal Eijer moeten sleutelen vanwege de afwezigheid van Clint Essers en Michael Pinto. In doel zijn er geen problemen, daar speelt Alexei Koşelev. Voor de rechtsbackpositie kan Eijer kiezen uit Alessandro Ciranni (die er tegen PSV in kwam als vervanger van Essers), Branislav Niňaj en Mahamadou Dembélé. Met dien verstande dat mocht Kai Heerings niet fit geraken (en daar gaan we van uit), Niňaj of Dembélé centraal in de verdediging zal spelen naast José Rodríguez. We verwachten zowel Niňaj als Dembélé aan de aftrap. Niňaj als rechtsback; Dembélé als centrale verdediger naast Rodígruez. Marco Ospitalieri vervangt Michael Pinto als linksback.

Op het middenveld is er dan plek voor drie spelers. We verwachten (gelegenheidsaanvoerder?) Jorrit Smeets, Andrija Balić en Mark Diemers aan de aftrap. Ahmed el Messaoudi begint op de bank.

In de voorhoede spelen Lisandro Semedo en Lazaros Lamprou op de flanken en Andrija Novakovich in de spits.

Oud-Fortunezen bij Excelsior? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen Excelsior? 1 April 2013. Fortuna wint thuis met 4-2 van Excelsior. De doelpunten komen op naam van Patrick N’Koyi (2x), Aziz Khalouta en Joeri Schroyen.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Excelsior: G-W-W-G-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-G-W

Scheidsrechter Christiaan Bax staat op plek dertien in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’; hij was het – in de functie van VAR – die afgelopen zondag de overtreding van PSV’er Donyell Malen op Mark Diemers niet zag of niet ernstig genoeg achtte voor ingrijpen. VAR Edgar Bijl floot nog nooit een duel van Fortuna Sittard. Hij heeft nauwelijks ervaring in het betaalde voetbal.

Opstelling: Koşelev; Niňaj, Rodríguez, Dembélé, Ospitalieri; Smeets, Diemers, Balić; Semedo, Novakovich en Lamprou.

Supporters: Het duel begint om 12.15uur; de fanshop heeft weer enkele nieuwe attributen en is open rondom (niet gedurende) de wedstrijd van 10.00uur tot 15.00uur.