Trainer René Eijer kan vanavond in het uitduel tegen Excelsior Rotterdam geen beroep doen op de geblesseerden Djibril Dianessy (knie), Amadou Ciss (hamstring), Clint Essers (knie) en Aykut Özer, en de niet speelgerechtigde José Bandez.

De afwezigheid van Özer betekent dat Alexei Koselev zijn officiële debuut in het doel zal maken voor Fortuna Sittard. Als hij voor zich uit kijkt, ziet hij een verdedigingslinie die uit vier man bestaat. Op de rechtsbackpositie verwachten we—in afwezigheid van Essers—Alessandro Ciranni. Centraal is de vraag wie er speelt naast nieuwbakken aanvoerder Wessel Dammers: Kai Heerings of Branislav Ninaj? We gokken op de eerste. Op de linksbackpositie lijkt Michael Pinto voorlopig de voorkeur te krijgen op Marco Ospitalieri.

We verwachten dat Eijer met een driemansmiddenveld speelt, bestaande uit Ahmed el Messaoudi, Jorrit Smeets en Mark Diemers. Het alternatief is Lars Hutten (die wat betreft de middenvelders, het dichtst tegen een basisplek lijkt aan te zitten) op de plek van Smeets.

In de voorhoede lijkt Andrija Novakovich in de spits voorlopig de voorkeur te krijgen op Finn Stokkers. Op de rechterflank lijkt Lisandro Semedo zeker van zijn plek. Aan de andere flank gaat het tussen André Vidigal en Gavin Vlijter. Wij gokken op Vidigal in de basis.

Mocht deze opstelling kloppen, dan verschijnen er slechts vier spelers aan de aftrap die het kampioensduel in de eerste divisie aftrapten.

Oud-Fortunezen bij Excelsior? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit tegen Excelsior? 21 januari 1995. Ronald Hamming scoorde de enige treffer van de avond in Fortuna’s kampioensseizoen. Dat is dus 23 jaar geleden! Sindsdien speelde Fortuna zeven maal op Kralingen; het leverde in totaal één punt op…

Laatste vijf competitieduels uit tegen Excelsior: V-V-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? W-W-W-G-W

Scheidsrechter Siemen Mulder staat op de achtste plek in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Een keurige plek in de subtop.

Opstelling: Koselev; Ciranni, Heerings, Dammers, Pinto; El Messaoudi, Smeets, Diemers; Semedo, Novakovich en Vidigal.

Supporters: Busreizigers melden zich om 17.30uur bij het Fortuna Sittard stadion; supporters die met eigen vervoer gaan, kunnen de kaarten die ze in de online voorverkoop hebben gekocht omruilen voor entreetickets op Woudestein.