Interim-trainer Claudio Braga kan vanavond in het thuisduel tegen De Graafschap geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter, Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets en (sinds afgelopen weekend) Miguel Santos. Ook Lazar Kojic is niet van de partij, omdat hij voor een trainingsstage is opgeroepen voor Servië O19 dat later deze maand een EK-kwalificatietoernooi afwerkt.

In de achterhoede betekent dit dat Braga geen wijzigingen hoeft door te voeren ten opzichte van afgelopen vrijdag. Sportieve redenen heeft Braga ook niet om in te grijpen, dus we verwachten een ongewijzigde verdediging. Aykut Özer staat onder de lat en ziet naar alle waarschijnlijkheid van rechts naar links voor zich: Clint Essers, aanvoerder Perr Schuurs, Wessel Dammers en Kai Heerings.

Op het middenveld is er dus een vacature omdat Kojic afwezig is. Het ligt voor de hand dat Dries Saddiki die rol vervult. Verder Todd Cantwell en Lars Hutten voor de aanvallende impulsen op het middenveld.

In de voorhoede verwachten we geen wijzigingen, dus Lisandro Semedo aan de rechter kant, Finn Stokkers in de spits en Djibril Dianessy aan de linker kant.

Bekende gezichten bij De Graafschap? Ja, Sjoerd Ars staat onder contract bij Fortuna, maar speelt op huurbasis bij De Graafschap.

Laatste overwinning thuis tegen De Graafschap? 17 Maart 2017. Vorig seizoen won Fortuna met 3-2 van De Graafschap. Dianessy en tweemaal Emrah Başsan zorgden voor de treffers.

Laatste vijf (reguliere) competitieduels thuis tegen De Graafschap: W-G-W-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? W-W-G-G-V

Scheidsrechter Siemen Mulder staat op plek vier in de lijst ‘favoriete scheidsrechter’. Opnieuw een prima keuze van de KNVB.

Opstelling: Özer; Essers, Schuurs, Dammers, Heerings; Saddiki, Cantwell, Hutten; Semedo, Stokkers en Dianessy.