Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het uitduel tegen De Graafschap geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter en Kai Heerings. Verder is de selectie fit en speelgerechtigd.

Na enkele wijzigingen in het bekerduel tegen Go Ahead Eagles, verwachten we dat Oliseh terug zal vallen op zijn favoriete elf. Dat zou betekenen dat Aykut Özer, Clint Essers, Mickaël Malsa, Ufukcan Engin, Lars Hutten en Stefan Askovski opnieuw op de bank plaats moeten nemen.

We verwachten dat Miguel Santos onder de lat zal staan, met daarvoor een viermansverdediging. Van rechts naar links zijn dat Christopher Braun, aanvoerder Perr Schuurs, Wessel Dammers en Marco Ospitalieri.

Op het middenveld Jorrit Smeets en Dries Saddiki in een controlerende; Djibril Dianessy in een aanvallende rol. Op de flanken spelen Lisandro Semedo (rechts) en André Vidigal (links). Finn Stokkers speelt in de punt van het elftal.

Bekende gezichten bij De Graafschap? Ja, we herkennen Sjoerd Ars. Sterker nog, Ars staat onder contract bij Fortuna Sittard, maar speelt dus op huurbasis in Doetinchem.

Laatste overwinning uit tegen De Graafschap? 1 Februari 2014. Aziz Khalouta scoort de enige treffer van het duel.

Laatste vijf competitieduels uit tegen De Graafschap: V-V-W-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? G-W-V-W-W

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof vinden we terug op een 21ste plek (van 24) in het klassement “Fortuna’s favoriete scheidsrechter”. Zeker geen Fortuna-vriend dus.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Vidigal.

Supporters: Het uitvak van Stadion de Vijverberg is uitverkocht. De supportersbus vertrekt om 16.30uur vanaf de voorzijde van het Fortuna Stadion.

Fortuna Sittard wint de eerste periode als:

(1) Fortuna wint van De Graafschap en Jong Ajax niet met drie doelpunten verschil meer wint bij FC Eindhoven dan Fortuna van De Graafschap.

(2) Fortuna gelijkspeelt tegen De Graafschap en Jong Ajax en NEC Nijmegen niet winnen.

(3) Fortuna verliest van De Graafschap en Jong Ajax en NEC Nijmegen verliezen en Telstar maandag niet wint van Almere City.