Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel tegen De Graafschap niet beschikken over de geblesseerden Timothy Dreesen, Fernando Ricksen en Yoann de Boer. Verder zit Jordie Briels vanavond zijn laatste duel schorsing uit. Dat betekent dat ten opzichte van afgelopen maandag twee spelers terug zijn in de selectie: Abdelaziz Khalouta (terug van een schorsing) en Joeri Schroyen (terug van een verkoudheid).

In de achterste linie zal er een wijziging komen ten opzichte van het gewonnen duel tegen Excelsior Rotterdam: Joeri Schroyen keert terug in de basisformatie ten koste van Walid Sekkour. Verder geen wijzigingen in de verdediging. Dus als Schroyen om 20.00uur naar rechts kijkt, ziet hij daar Niels Vets, Roel Janssen en Fatih Turan staan. Kijkt hij achterom, dan ziet hij Ferhat Kaya.

Op het middenveld en voorin zal Boessen keuzes moeten maken. Gaat hij opnieuw met twee spitsen spelen en zo ja: wie zijn dat? Tegen Excelsior deden Prince Rajcomar en Patrick N’Koyi het naar behoren als een koppel. Maar wie naar de ranglijst kijkt, moet constateren dat De Graafschap een ander paar mouwen is dan Excelsior Rotterdam. Toch gaan we ervan uit dat Boessen meer naar zijn eigen ploeg kijkt dan naar de tegenstander en dus verwachten we Rajcomar en N’Koyi aan de aftrap. Het zal Aziz Khalouta weinig bekoren, want bovenstaande keuze zal ten koste gaan van zijn basisplek.

Verder verwachten we de gekende namen aan de aftrap: Ramon Voorn en Quin Kruijsen centraal op het middenveld en Ramazan Çevik en Kevin Diaz aan de zijkanten.

Bekende gezichten in Doetinchem? Ja twee: Harrie Gommans staat er onder contract, maar speelt er niet veel en ook de technisch manager van De Graafschap is een bekende: Kampioen Roland Vromans!

Laatste overwinning thuis tegen De Graafschap? Na lang graven kwamen we erachter: 12 jaar geleden (…) op 22 augustus 2001 won Fortuna met 2-1. René van Dieren en Dennis Gerritsen zorgden voor de Sittardse treffers.

Opstelling: Kaya; Turan, Vets, Janssen, Schroyen; Voorn, Kruijsen, N’Koyi; Çevik, Rajcomar en Diaz