Trainer Wil Boessen kan vanavond tijdens het openingsduel van de competitie geen beroep doen op een drietal spelers: Fatih Turan, Yoann de Boer en Niels Vets zijn alle drie geblesseerd. Patrick Amoah is wel beschikbaar, want Fortuna slaagde erin om hem tijdig speelgerechtigd te krijgen. De andere nieuweling Jeffrey Vlug lijkt ook tijdig hersteld te zijn van een blessure en kan dus ook spelen.

In de verdediging zijn er twee veranderingen ten opzichte van vorig seizoen. Fatih Turan is geblesseerd en Joeri Schroyen vertrokken. Het ligt voor de hand dat Jonathan Hendrickx de vervanger is van Fatih Turan; de vacature Schroyen is een tweestrijd tussen Wallid Sekkour en nieuweling Kevin Kis. We gokken erop dat de laatste in de basis start. Centraal achterin zullen vast Roel Janssen en Timothy Dreesen spelen.

Op het middenveld zijn we Ramazan Çevik, Kevin Diaz en Quin Kruijsen kwijtgeraakt en is Yoann de Boer geblesseerd. Kortom, het moddenveld heeft een grondige hervorming doorgemaakt. Ramon Voorn is gebleven en hij is een zekerheidje centraal op het middenveld waar hij vast gekoppeld gaat worden aan nieuweling Franco Zennaro (op de positie van Kruijsen). Aan de zijkanten verwachten we Jeffrey Vlug (of toch Abdelaziz Khalouta?) aan de rechterkant en Gevaro Nepomuceno aan de linkerkant.

Voorin zijn we Prince Rajcomar kwijtgeraakt en hebben we Patrick Amoah als zijn vervanger aangetrokken. Samen met Patrick N’Koyi moet hij voor de doelpunten gaan zorgen.

Bekende gezichten bij De Graafschap? Edwin Linssen speelde een half jaar op huurbasis bij ons in 2010; nu De Graafschap. Verder is Roland Vroomans nog steeds manager technische zaken in Doetinchem.
Laatste overwinning thuis op De Graafschap? Vorig seizoen wonnen we met 1-0 in de competitie door een treffer van Patrick N’Koyi.

Opstelling: Kaya; Hendrickx, Janssen, Dreesen, Kis; Vlug, Voorn, Zennaro, Nepumuceno; N’Koyi en Amoah