Trainer Ben van Dael kan vanavond in het thuisduel tegen Cambuur Leeuwarden niet beschikken Demen Roumen (enkelblessure) de revaliderende Mailson Lima en nieuweling Emir Dautovic die nog niet wedstrijdfit is. Daar staat tegenover dat Jorrit Smeets hersteld is van een kaakblessure en terugkeert in de wedstrijdselectie.

We zijn benieuwd of Van Dael ingrijpt na de koude douche in Utrecht. We vermoeden dat Stefan Askovski na een invalbeurt in De Galgenwaard nu vanaf het begin zal aantreden, ten koste van Marco Ospitalieri. Verder geen wijzigingen achterin, dus Leon ter Wielen op doel; Christopher Braun op de rechtsbackpositie en het duo Ferry de Regt en Luc Mares centraal in de verdediging.

Op het middenveld verwachten we geen wijzigingen. Kamen Hadzhiev en Okan Kurt spelen centraal; Aziz Khalouta en Roald van Hout bezetten de flanken.

Voorin is Van Dael nog steeds zoekende. Afgelopen maandag koos hij voor Frank Wiafe en Junior Torunarigha, maar hij wisselde beiden tijdens de rust: onvoldoende druk gezet naarvoren. Geeft Van Dael beiden een herkansing, of krijgt Djibril Dianessy een nieuwe kans? We gokken op het laatste – samen met Frank Wiafe.

Bekende gezichten bij Cambuur Leeuwarden? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen Cambuur Leeuwarden? 18 Maart 2013. Een doelpunt van Ramon Voorn was voldoende voor de drie punten. Het was de laatste maal dat Fortuna thuis Cambuur trof.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Cambuur Leeuwarden? W-G-W-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-W-G

Scheidsrechter: Laurens Gerrits staat voor de vierde maal aan de aftrap. Tot dusverre is de balans in evenwicht: eenmaal winst; eenmaal gelijk; eenmaal verlies.

Opstelling: Ter Wielen; Braun, De Regt, Mares, Askovski; Hadzhiev, Kurt, Van Hout, Khalouta; Dianessy en Wiafe.