Het wordt trainer Sunday Oliseh niet makkelijk gemaakt door zijn spelers. Gavin Vlijter speelde tegen Jong Ajax niet geweldig, maar scoorde wél een prachtig doelpunt en zorgde tevens voor een assist. Djibril Dianessy viel goed in en scoorde twee keer. Kamen Hadzhiev verving de van een blessure herstellende Jorrit Smeets op prima wijze. Smeets kreeg afgelopen weekend een injectie in zijn achillespees, maar is nog niet voldoende hersteld om vanavond mee te spelen. Datzelfde geldt voor Jordie Briels, Vitor Saba en de langdurig geblesseerde Mailson Lima. Okan Kurt is ziek, al doen er ook geruchten de ronde dat hij de club verlaten heeft. Dat is echter nog nergens officieel bevestigd. Emrah Başsan ten slotte heeft last van een blessure aan een been. Achter zijn inzetbaarheid staat nog een vraagteken.

Bekende gezichten bij Cambuur? Jurjan Mannes werd in het seizoen 2012-2013 gehuurd van FC Twente. Na één seizoen in Sittard verhuisde hij terug naar Enschede, alwaar hij bij Jong FC Twente aansloot.

Laatste overwinning uit tegen Cambuur? Bijna twaalf jaar geleden zorgde Dirk-Jan Derksen met twee treffers voor een puike 0-2 overwinning.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Cambuur? Een weinig hoopgevende serie: V-V-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-V-G-W

Scheidsrechter: Siemen Mulder leidt vanavond voor de achtste keer een wedstrijd van Fortuna. De vorige zeven ontmoetingen leverden hem een tweede plek op in het klassement van ‘De Scheids’.

Vermoedelijke opstelling: Santos; Braun, De Regt, Dautovic, Ospitalieri; Hadzhiev, Başsan (of Dianessy), Schuurs, Van Hout; Vlijter en Stokkers.