Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het uitduel tegen Cambuur Leeuwarden geen beroep doen op de geblesseerde Gavin Vlijter. Verder is de selectie fit en speelgerechtigd.

We vermoeden dat Oliseh vanavond in Leeuwarden met dezelfde ploeg zal aantreden die twee weken geleden FC Oss met 4-0 versloeg.

Dat betekent dat we Miguel Santos onder de lat verwachten, met daarvoor een viermansverdediging. Christopher Braun speelt als rechtsback, centraal het duo Perr Schuurs en Wessel Dammers. Marco Ospitalieri speelt als linksback.

Jorrit Smeets en Dries Saddiki verrichten het controlerende werk op het middenveld en zijn belangrijk in de omschakeling. Djibril Dianessy zorgt vanaf het middenveld voor de aansluiting naar de voorhoede.

Die voorhoede bestaat uit spits Finn Stokkers en Lisandro Semedo (rechter flank) en Stefan Askovski (linker flank).

Bekende gezichten bij Cambuur Leeuwarden? Ja, we herkennen Erik Cummins (die eerder dit seizoen op proef was in Sittard-Geleen) en Jurjan Mannes (die in het seizoen 12/13 een jaar op huurbasis bij Fortuna speelde).

Laatste overwinning uit tegen Cambuur Leeuwarden? 8 April 2005. Twee doelpunten van Dirk Jan Derksen volstonden voor een 0-2 overwinning. We wachten dus al twaalf jaar op een nieuwe overwinning.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Cambuur Leeuwarden: G-V-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? W-V-G-W-V

Scheidsrechter Pol van Boekel staat op plek twaalf in de lijst “favoriete scheidsrechters van Fortuna”. Daarmee is hij een middenmoter.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Dianessy; Semedo, Stokkers, Askovski.

Supporters: Busreizigers melden zich om 15.00uur aan de voorzijde van het Fortuna stadion. Supporters die op eigen gelegenheid naar Leeuwarden willen reizen en in het uitvak willen plaatsnemen, moeten in bezit zijn van een parkeerkaart/entreekaart, waarvoor de verkoop ondertussen gesloten is.