Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel tegen Cambuur Leeuwarden geen beroep doen op de geblesseerden Yoann de Boer en Fernando Ricksen. Dat betekent dat Fatih Turan (terug van interlandverplichtingen) en Timothy Dreesen (terug van een blessure) opnieuw speelklaar zijn.

Ondanks dat Fortuna van de leg is, ziet het er niet naaruit dat Boessen grote wijzigingen gaat aanbrengen in zijn elftal. Enerzijds omdat hij weinig keuze heeft en anderzijds omdat hij de weinige mogelijkheden (met name voorin) die hij heeft al heeft geprobeerd zonder al te veel succes.

Achterin, zullen Turan en Dreesen vast terugkeren in de basis ten koste van respectievelijk Jonathan Hendrickx en Niels Vets. Roel Janssen en Joeri Schroyen completeren de vier-mans-achterhoede met Ferhat Kaya erachter op doel.

Op het middenveld verwachten we dezelfde namen als afgelopen vrijdag: Ramon VoornQuin KruijsenRamazan Çevik.

Voorin heeft Boessen dan meer keuze, maar geen van de spitsen blaakt van zelfvertrouwen. Wellicht kiest de trainer voor dezelfde spelers als afgelopen vrijdag: Jordie Briels, Patrick N’Koyi en Kevin Diaz.

Bekende gezichten bij Cambuur? Nee, niemand.
Laatste overwinning thuis op Cambuur? 1 Oktober 2010: twee treffers van Rick Geenen volstaan om de Friezen puntloos naar huis te sturen.

Opstelling: Kaya; Turan, Janssen, Dreesen, Schroyen; Voorn, Kruijsen, Çevik; Briels, N’Koyi en Diaz