Interim-trainer Claudio Braga kan vanavond in het thuisduel tegen Cambuur Leeuwarden geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter, Todd Cantwell en waarschijnlijk de verkouden Miguel Santos. Djibril Dianessy is er ook niet bij vanwege een schorsing. En dan zijn er nog drie internationals afwezig:  Perr Schuurs, André Vidigal en Lazar Kojic. Kortom, Fortuna mist om allerlei redenen zeven spelers.

Braga zal dus moeten puzzelen. Niet wat betreft de positie onder de lat; die is voor Aykut Özer. In de viermansverdediging hoeft Braga geen wijziging aan te brengen. Hij kan vasthouden aan het kwartet: Clint EssersKai HeeringsWessel DammersMichael Pinto. Echter, we hebben een vermoeden dat Braga ook met een andere samenstelling van de verdediging in zijn gedachten speelt: Heerings als linksback op de positie van Pinto. Essers speelt dan centraal naast Dammers; Braun keert terug in de basis en vervangt Essers als rechtsback.

Op het middenveld verwachten we dat Braga terugvalt op Dries Saddiki en Jorrit Smeets als verdedigende middenvelders en Lars Hutten als aanvallende middenvelder.

In de aanval verwachten we Lisandro Semedo vanaf de rechter flank, Finn Stokkers centraal en Stefan Askovski aan de linker flank.

Bekende gezichten bij Cambuur? Ja, we herkennen de namen Eric Cummins en Jurjan Mannes. De laatste is er vanwege een blessure vanavond niet bij.

Laatste overwinning thuis tegen Cambuur? 16 September 2016. Afgelopen seizoen versloeg Fortuna Cambuur met 3-0. Kamen Hadzhiev, Roald van Hout en Dries Saddiki zorgden voor de treffers.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Cambuur: W-W-G-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? W-G-W-W-G

Scheidsrechter Rob Dieperink staat op plek achttien in de lijst ‘favoriete scheidsrechter’. Aan hem bewaren we dus weinig goede herinneringen.

Opstelling: Özer; Braun (Pinto?), Essers, Dammers, Heerings; Saddiki, Smeets, Hutten; Semedo, Stokkers en Askovski.