Trainer Wil Boessen kan vanmiddag (aftrap: 14.30uur) in het thuisduel tegen Almere City FC geen beroep doen op de geblesseerden Niels Vets en Patrick N’Koyi. Sjoerd Linssen heeft de ziekenboeg verlaten en kan spelen.

Boessen heeft weinig redenen om niet-gedwongen veranderingen aan te brengen in de ploeg die afgelopen vrijdag in Maastricht aantrad. In de achterhoede is Sjoerd Linssen een optie en wellicht speelt hij op de linksbackpositie in plaats van Kevin Kis. Verder de gekende namen: Fatih Turan als rechtsback en Timothy Dreesen en Yoann de Boer centraal. Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld verwachten we geen wijzigingen. Roel Janssen en Ramon Voorn centraal. Jeffrey Vlug op rechts en Jordie Briels op links. Voorin moet Boessen dan een vervanger kiezen voor N’Koyi. Gevaro Nepomuceno lijkt eerste keus, maar wellicht kan ook Patrick Amoah nog eens zijn neus aan het venster drukken. Aziz Khalouta is de tweede aanvaller.

Inzet: het puntverlies in Maastricht leek de doodsteek voor Fortuna’s playoffs ambities, maar omdat concurrenten FC Eindhoven en FC Volendam ook niet wonnen, blijft de ambitie mogelijk. Echter daar waar Fortuna voor afgelopen vrijdag plaatsing voor de play offs in eigen hand had, is dat nu niet langer meer het geval. Fortuna staat momenteel negende en moet een positie stijgen om zich te plaatsen voor de play-offs. Fortuna staat een punt achter op FC Volendam en twee op FC Eindhoven. Pakt Fortuna zes punten uit de resterende twee duels, dan kunnen die twee ploegen zich geen puntenverlies permitteren. Kortom, Fortuna doet zichzelf een groot plezier door van het uitgespeelde Almere City te winnen.

Scheidsrechter: Edwin Boot debuteert in Sittard-Geleen. Onder zijn leiding speelden we wel al drie uitduels (tweemaal gelijk; eenmaal verloren).

Bekende gezichten in Almere? Op het veld niemand, ernaast vinden we Marco Heering als assistent trainer terug.

Laatste overwinning thuis op Almere City FC? 4 Maart 2013. Prince Rajcomar maakte de enige treffer van de avond.

Opstelling: Kaya; Turan Dreesen, De Boer, Linssen (Kis); Janssen, Voorn, Vlug, Briels; Nepomuceno en Khalouta