Trainer René Eijer kan vanavond in het uitduel tegen ADO Den Haag (aftrap: 20.00uur) geen beroep doen op de geblesseerden Djibril Dianessy en—nieuw in de ziekenboeg—Áron Dobos. Amadou Ciss keert terug van blessureleed, maar is niet wedstrijdfit en blijft dus buiten de selectie; José Bandez is inmiddels speelgerechtigd maar geveld door de griep en er dus niet bij.

Dat betekent dat Eijer dezelfde elf spelers het veld in kan sturen als tijdens het vorige duel thuis tegen PSV. Ondanks de nederlaag tegen PSV (die een einde maakte aan een recordreeks van vijftien duels zonder nederlaag—zie Fortuna’s doopceel), speelde Fortuna prima voetbal, waardoor er niet echt noodzaak is voor Eijer om te wisselen.

Toch denken we dat Eijer het elftal op één plek zal wijzigen, maar dat zal niet in de achterhoede zijn. Daar verwachten we opnieuw Alexei Koselev in doel (die Aykut Özer voorlopig op de bank houdt), met voor hem een viermansverdediging. Op de rechtsachterpositie verwachten we Clint Essers; centraal achterin het duo Kai Heerings en aanvoerder Wessel Dammers. Michael Pinto speelt op de linksbackpositie.

Ook op het middenveld verwachten we geen wijzigingen: Ahmed el Messaoudi, Jorrit Smeets en Mark Diemers. De wijziging komt in de voorhoede en wel op de linksbuitenpositie. Na Lars Hutten in het eerste duel en Gavin Vlijter in het tweede duel, verwachten we dat nu André Vidigal als linksbuiten zal aantreden. Aan de andere kant speelt Lisandro Semedo; Andrija Novakovich speelt in de spits.

Oud-Fortunezen bij ADO Den Haag? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit bij ADO Den Haag? 26 maart 1995. In het kampioensjaar won Fortuna voor het laatst in Den Haag (in het Zuiderpark stadion). Via treffers van Fuat Usta en tweemaal Ronald Hamming werd het 1-3.

Laatste vijf competitieduels uit tegen ADO Den Haag: V-G-W-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? V-G-..-..-..

Scheidsrechter Dennis Higler bivakkeert op de dertiende plek in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Vrij teleurstellend allemaal.

Opstelling: Koselev; Essers, Heerings, Dammers, Pinto; El Messaoudi, Smeets, Diemers; Semedo, Novakovich en Vidigal.

Supporters: Fortuna zal ondersteund worden door 376 supporters in het uitvak. Busreizigers melden zich om 16.45uur aan de voorzijde van het Fortuna Sittard stadion; autoreizigers melden zich vanaf 18.30uur aan de bussluis van het uitvak in Den Haag om hun omwisselbiljetten in te ruilen.