Trainer René Eijer kan vanavond in het thuisduel tegen ADO Den Haag (aftrap: 19.45uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Rowen Koot, Wessel Dammers, Anthony Syhre en Mahamadou Dembele (de laatste heeft de club al verlaten). Vanwege gele en rode kaarten zijn Clint Essers en Andrija Balić niet speelgerechtigd. Kai Heerings bewandelt de omgekeerde weg; hij keert terug van een uitsluiting. Branislav Niňaj, die geblesseerd uitviel in Tilburg, trainde weer mee met de groep en is dus beschikbaar.

We verwachten centraal achterin het duo Branislav Niňaj en Kai Heerings. Verder verwachten we in de achterste linie Calvin Mac-Intosch op de rechtsbackpositie; aanvoerder Michael Pinto speelt als linksback. Alexei Koşelev verdedigt het doel.

Omdat Niňaj fit is, kan José Rodríguez op zijn favoriete plek op het middenveld spelen. Daar spelen ook Jorrit Smeets en Mark Diemers.

In de voorhoede verwachten we Andrija Novakovich in de punt; Lisandro Semedo en Lazaros Lamprou aan de zijkanten.

Oud-Fortunezen bij ADO Den Haag? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen ADO Den Haag? 15 Februari 1995. Fortuna lag op kampioenskoers en ook ADO (destijds FC) Den Haag kon daar niets aan veranderen. Via treffers van Ronald Hamming (2x) en Roland Vroomans werd het 3-0.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen ADO Den Haag: G-G-W-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-V-V-V

Scheidsrechter Jochem Kamphuis sluit de rij in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. De man is dus geen Fortunees. VAR Joey Kooij staat op plek drie in de lijst. Hopelijk is er een VAR-verbinding.

Opstelling: Koşelev; Mac-Intosch, Niňaj, Heerings, Pinto; Rodríguez, Smeets, Diemers; Semedo, Novakovich en Lamprou.