Vandaag vond de traditionele open dag plaats. Naar goed gebruik een dag waarop vele supporters met hun partner, kinderen of  vrienden richting stadion trekken om het nieuwe wedstrijdshirt aan te schaffen, hun seizoenkaart te verlengen, de spelerspresentatie te bekijken of simpelweg een biertje te drinken. Gesteund door het goede weer vonden vele honderden fans de weg naar het stadion.

 


Waar de open dag vorig jaar plaats vond toen de competitie al enkele weken aan de gang was, gebeurde dat dit jaar zoals het hoort voorafgaand aan de competitiestart. Wat viel er dit jaar zoal te beleven?


Isitan is razend populair onder de supporters

De organisatie had op het voorplein van het stadion wederom een markt ingericht. De stands werden niet alleen bemand door bekende gezichten als Help Fortuna, TGV en het Supporters Collectief maar ook door het Fortuna Museum en de mensen achter het standbeeld voor Fernando Ricksen. Tevens waren een aantal bedrijven aanwezig om hun waar aan te prijzen, uiteenlopend van sportkleding tot auto’s. De fanshop van Maatjes Streetwear is verhuisd en zetelt sinds vandaag direct naast de hoofdingang van het stadion. Hier konden fans onder andere terecht voor het nieuwe thuisshirt. Voor geïnteresseerden werden er rondleidingen door het stadion georganiseerd. De jeugdige bezoekers vermaakten zich voornamelijk in de pannakooi, op het springkussen of met het jagen op handtekeningen van de spelers.


Aykut Özer is er klaar voor

Even na tweeën verplaatste het programma zich naar de binnenkant van het stadion, het speelveld om precies te zijn. Daar werden de spelers en stafleden een voor een gepresenteerd. Bij de presentatie werd ook de nieuwe shirtsponsor voor het thuistenue bekend gemaakt. City Resort, de hoteltak van Fitland, zal komend seizoen op de voorkant van onze gele shirts prijken. De presentatie werd gevolgd door een demonstratietraining onder leiding van coach Sunday Oliseh. De middag werd afgesloten op het voorplein, alwaar de aanwezige supporters onder het genot van een hapje en drankje hun zomervakantie evalueerden en vooruit blikten op het aankomende seizoen.


No pyro, no open dag

Wat vandaag opviel, was de positieve sfeer die momenteel rondom de club hangt. Het aantal verkochte seizoenskaarten overtreft het aantal van vorig seizoen ruimschoots en het Supporters Collectief telde nog nooit zoveel leden als op dit moment. Maar wat misschien nog veel belangrijker is: er werd vandaag vooral over voetbal gepraat. Zou Perr blijven? Is Engin echt zo’n groot talent? Komen er nog spelers bij? Wat maken we tegen Dordt? Laten we hopen dat de positiviteit rondom de club overslaat op de spelers en verder gevoed wordt door goede prestaties op het veld. Come on you Sittard!


Het gaat weer over voetbal in Sittard