Naast Harrie Gommans werkt ook Randell Shakison een proefperiode af bij De Graafschap. Beide spelers speelden verleden seizoen voor Fortuna Sittard maar vertrokken om uiteenlopende redenen.

De relatie tussen Fortuna en Gommans was al enige tijd vertroebeld. In de winterstop van afgelopen seizoen hield de Sittardse club de Roermondenaar aan zijn contract en blokkeerde daardoor een transfer naar het Duitse Red Bull Leipzig. Gommans was hierover niet te spreken en gooide de kont tegen de krib. Op het einde van het seizoen kwamen speler en club contractontbinding overeen.

Shakison daarentegen was afgelopen seizoen veelvuldig geblesseerd en het zag er niet naar uit dat hij weer snel fit zou worden. Om die reden werd zijn aflopende contract dan ook niet verlengd. Omdat Shakison nog immer geblesseerd was ging ook een eerdere proefperiode bij De Graafschap in rook op. Nu is hij dus vrij van blessures en werkt, net als Gommans, een proefperiode af in de Achterhoek.

Gisteren, tijdens de wedsstrijd Fortuna Sittard – Lommel United, was de trainer van De Graafschap, Pieter Huistra, aandachtig toeschouwer. Hij werd vergezeld door ex-Fortunees Roland Vroomans, de technisch manager van ‘De Superboeren’. Mogelijk dat de club geïnteresseerd is in nóg een (of meerdere?) speler van Fortuna.

Bron: De Gelderlander